View Single Post
Staro 15.08.2010., 22:20   #1
kugla08
Registered User

Datum registracije: Aug 2010
kupnja novog lapa + pomoć sa starim

pozdrav ljudovi postao sam ovakvu temu na jednom drugom hr forumu pa sam ovdje pasteao manje više isto!

javljam vam se jer sam već polako očajan, neznam odkud da vam započnem svoju priču tako da ću možda početi sa tim da sam negdje pred 2 godine i nešto sitnog kupio laptop HP compaq 6735s . Kupljen je u HGspotu konfa je izgledala na brzaka ovako:

proc:

AMD Athlon X2 Dual-Core Processor for Notebook PCs QL-60 (1.9 GHz, 2 x 512 KB L2 cache)

memorija:

2 GB + (2 GB kasnije nadograđeno) = 4 GB-a

grafička:

ATI Mobility Radeon HD 3200

Chipset: AMD M780G

Hard: 250GB-a

Uglavnom laptop je bio stvarno korišten za razne pi***darije od gledanja filmova, nešto malo igrica, preko grafičkog dizajna do audio produkcije. Uglavnom dosta se bavim zezanjem sa zvukom u programu Ableton Live i jako jako puno koristim Photoshop i ilustrator.... Iskreno rečeno znam da laptop njije baš branša za takve programe ali sasvim sam solidno radio sa njim razne navedene stvari... E sad sve je bilo dobro do prošlog tjedna kad sam pokušavao probuditi svoj lap iz sleep moda (često sam laptop stavljao u sleep samo tako da sam poklopio ekran) ali kad sam pritisnuo power gumb lap se upalio ali je ekran jednostavno bio ko ugašen i ništa nisam više mogao poduzeti neg ga prisilno ugasiti držanjem power gumba jelte...Kad sam ga ponovo upalio, misterij, ekran opet "ugašen" lampica na rubu kučišta je svijetljela narančastom bojom i lampica za caps lock je pet puta zablinkala i poslje toga apsolutno ništa. Mislio sam da je možda otišao ekran, međutim kad sam ga spojio na monitor dogodilo se opet, apsolutno ništa.

Sav u nevjerici malo sam proguglao forume i ustvari našao hrpu korisnika koji su imali iste simptome sa hpom iste serije ko i moj i sa ostalim serijama....Tih 5 treptaja caps lock lampice je ustvari ukazivalo na malfunkciju matične.....reko a u k.... pa nije valjda baš matična kihnula... U nevjerici sam ga ovih dana furao po raznim servisima i izgleda da je....neki kažu kihnula ti je matična a neki da je samo kihnuo grafički čip....svejedno fakat me zbedirala cjelokupna situacija, istina i bog da je laptop bio jeftin i sve to ali da samo tako bez ikakvog razloga kihne? Inače sam vrlo pedantan i laptopa nisam držao ni na dekama ni na prašini, stvarno sam ga općenito održavao tako da sam stvarno zbunjen....

e sad

- da li je laptop kihnuo zato jer je stvarno jako puno radio? (nekad sam ga znao ostavljati u radi i preko 48 sati kod skidanja torrenta itd)

- da li je možda otišao od prečestog "close the lid" sleep moda i buđenja iz istog?

- da li postoji mogućnost da sam ga ja nekim prezahtjevnim softvareom i radnjama jednostavno preforsirao?

- ili je jednostavno kihnuo zbog loše izrade?

sve u svemu rado bih pročitao neke vaše špekulacije o ovom slučaju, kao i savjete i kritike i događaje na istu marku,model ili šta već..

Također, pošto je ovaj kihnuo tražim neki novi laptop za korištenje Adobe paketa(phsh, flashm, ilustrator, dreamweaver), zezanje sa glazbenom produkcijom (Ableton live) i naranvo uz sve ostalo slušanje muzike, surfanje itd....

nisam baš pri parama tako da sam mislio uzeti nešto oko 5000 kuna + i - ako je moguće nešto naći u tom cjenovnom rangu?

Dosta proučavam sljedeći za kupnju:
http://www.mikronis.hr/shop/item.asp...13850&catid=23

pa me zanima šta kažete na ovaj model laptopa? I također Dell kao proizvođač laptopa općenito?

Ljudi unaprijed vam hvala jer sam fakat očajan, malo sam proučavao po netu prijenosna računala i jako sam zbunjen pošto sam izgubio vjere u HP kao firmu,a stvarno nemogu bez prijenosnog računala jer često putujem i što prije bi trebao neki novi...

Zadnje izmijenjeno od: nino. 16.08.2010. u 00:41.
kugla08 je offline   Reply With Quote