Citiraj:
Autor snorky_vk
jel to onda znači da to napajanje može terat isto ono što i to od 700w??? jedan vent da puše po njemu i nema frke ili?
|
To znaci da ga OCP/OPP zastita zaustavlja na nekakvih 500 fata.
Ipak se moraju ograditi od pregrijavanja, a posto je ovo pasivno napajanje ...
Citiraj:
Autor d4rk_ch1ld
Hmmm a kaj onda s mojom 650W verzijom? Je moguće da su sva ta napajanja identična?
|
Moguce je, da je ovaj 400W model cak i nesto kvalitetnije izradjen
Citiraj:
Autor Amepshi
Napajanje ima temperaturnu zastitu, pogledaj na silent PC review. A sada, koliko "soka" bi se iz njega moglo iscjediti, to bi netko strucniji trebao reci / testirati.
|
Koliko cujem, taj 400W model komotno radi na 450 fata, bez apsolutno ikakvih problema (ipak je napravljen na temelju 600-700W modela)
Citiraj:
Autor s3t hooligan
mogu nesto pitat, ja bih sebi sad za novu konfu uzeo ovoga xfx-a 650 w jer su na popustu u protisu , samo 675 kn , napajanje bi zadrzao i do 6-7 godina a u buducnosti ce mozda trebat gurati neki opakiji overclockirani sistem u najgorem slucaju crossfire iako je za to mala vjerovatnost , ono sto me zanima je : to napajanja ima 80 bronze certifikat dok npr 750w model ima srebreni , meni je i 650 w overkill i to dobar , svi na bug forumu su mi rekli da je za moju konfu 500 dosta ali ja cu sebi uzet pa da imam viška , zanima me sto ta efikasnost znaci , jel to znaci da napajanje u max loadu daje više struje ili to znači da se malo struje izgubi u toplini , tj da su toplinski gubitci napajanja manji ?
|
Pa kada se radi o napajanjima razlicite snage (kao u ovom slucaju) naravno da se razlikuju u kolicini struje koju mogu dati.
S druge strane (ukoliko se razlikuju u certifikatu) i da su iste snage situacija je opet slicna, jer daju jednaku struju na izlazu samo se razlikuju u zagrijavanju prilikom tog max loada.
Uglavnom, koji god da izaberes bit ce predovoljan.
Citiraj:
jel mi moze tko to pojasnit te sto mislite o xfx napajanjima , dali su kvalitetna i dugotrajna ?
|
Ukratko, Seasonic napajanja, sto je samo po sebi dobra stvar