Ja ti pokušavam reć da imaš grafu koja koja ima 20-25% performansi u rezervi i koja to odradi bez kapi znoja. Umijesto da trošiš dodatne novce na drugu grafu koju buš koristil samo u jednoj igri , digni klokove i izvuci taj physx sa gtx460 kaj ona može.
8800gts su jako dobre grafe sa dobrim hlađenjem i dobrim oc potencijalom, za to vrijeme i ti klokovi joj nisu problem ako je ispravna. Može trajati i deset godina ako je adekvatno hlađena i vožena unutar sigurnih voltaža, bez obzira na oc.
m4x, sve si krivo shavtio. Sve ima rok trajanja ali kod grafi a pogotovo kod proceva taj je rok jako dugačak. Ako je adekvatno hlađeno i sve unutar sigurnih granica, grafa bu živjela i par puta duže nego što bu nekom bila od koristi.
Mema se na grafi za 24/7 nikada ne kloka iznada deklarirane brzine čipova. Ak je to za 460 1000mhz, onda je to max.
Meni je u životu crkla samo jedna grafa 1950gt, nakon udara munje u trafostanicu i nestanka struje, pokvarene ventove ne brojim. Sve su po potrebi bile ocane a kaj im vi delate da tak rikavaju ja ne znam. Mema ne rikava zbog izgaranja, niti se pretjerano grije.