View Single Post
Staro 15.08.2010., 14:46   #221
Ari
Registered User

Ari's Avatar

Datum registracije: Jun 2010
Pročitao sam još jednom dobar dio ove teme,i date linkove sam nabrzaka provrtio....

1. I kojim bi playerom na kraju priče bilo najjednostavnije podesiti hardversku aceleraciju ? Za SPlayer piše da je ona automatski podešena,ali taj player kažete ima sitne minuse...za MPC HC mi je onaj neki vodič izgledao predug...za VLC vodič nisam vidio,a sad čitam da je i VLC dobio u najnovijoj verziji podršku za hardversku akceleraciju HD materijala.Čini se da je sa KM Playerom najbolje pokušati,treba samo skinuti besplatni MPCVideoDec.ax i 5-6 sitnih stavki u KM playeru promjeniti,to je 10 minuta posla šta ne ? Osim toga KM koristim već duže i zadovoljan sam,nadam se da vanjski kodeci kad budem podešavao hardversku akceleraciju neće poremetiti nešto tipa da slika i vanjski titlovi više ne pašu,odnosno da film ide brže od titlova i tako neke probleme...

2. Znači ugrubo treba imati valjanu grafičku,a sada ih je većina dovoljno dobra,zatim novu verziju flasha (za akceleraciju Youtube HD filmova),update-ane drivere,instalirat direct x 9 c (noviji),malo podešen player i to je to ? Jesam li što zaboravio,postavke u grafičkoj mislim da ne treba dirati?

Zadnje izmijenjeno od: Ari. 15.08.2010. u 14:51.
Ari je offline   Reply With Quote