View Single Post
Staro 14.08.2010., 15:05   #1376
Jerry
Premium
Moj komp

Jerry's Avatar

Datum registracije: Nov 2004
Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
A ja nemogu vjerovat da se ne-intelovcima soli pamet o tome a da se to nikad nije probalo. Imao sam i C0 i E0 i zašto onda ja, nakon xyz bencheva i benchanja, nisam primjetio tu razliku?
Pa vecina vas ne bi primjetila razliku izmedju 9x400 i 10x400 nekog E8xxx jer se u svakodnevnom zivotu to ne primjeti (igre, surfanje, ostale gluposti). Sto se benchmarka tice netko bi trebao (a VI svi to ocito niste uradili) odvrtiti na jednoj konfiguraciji hrpu bencheva s C0 a onda izvaditi proc i staviti E0 pa sve odvrtiti ponovo i to je JEDINI nacin da se to obavi.
Sve ostalo (kao i ova tvoja pricica) ide u kategoriju - pricam ti pricu!

Citiraj:
Autor Bullet1 Pregled postova
Da je to tolika razlika, u SPiu (a i ostalim) bi se odmah osjetila jer on voli sve što ima veze sa nižim latencijama.
Ja imam ICFX3200 i Super PI je uvjerljivo najbolji s 3T postavkom NBa!
Takodjer svi Intelovi procevi (do i5/i7 generacije) NISU preferirali niske latencije nego veliki bandwith (kod AMD je bilo obrnuto)! Razumije se da ta dva zahtjeva ne idu jedan s drugim.

P.S.
Gore se iz aviona vidi da L2 cache ima oko 10% (18/20 cloks)vece latencije kod E0 i ne kontam sta se cudite?
Oni koji ne znaju koliko je L2 vazan u C2D arhitekturi neka usporede Celerona E3300 na 3GHz s E8xxx na 3GHz.

Zadnje izmijenjeno od: Jerry. 14.08.2010. u 15:16.
Jerry je offline   Reply With Quote