View Single Post
Staro 14.08.2010., 08:28   #1374
sina xx3
Premium
Moj komp

sina xx3's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor r4z Pregled postova
pitanjce
ispricavam se ako sam previdio negdje odgovor na vec postavljeno moje pitanje,
naime imam 4870 xfx model bas ovaj :

dakle ima neki pasivni kuler na VRM djavlima. sad me zanima od vas iskusnijih da mi netko kaze hoce li accelero s1 rev1 ici na to bez problema. dakle hoce li hladiti to i VRM-ove dovoljno, te mozete li procjeniti po slici hoce li accelero sjesti na to sve bez dodatnih pilanja etc
ako bude potrebno otvorim i slikam grafu da se moze bolje procjenit. ma i izmjerim ako treba hvala!
Ja sam baš na takvu istu grafu montirao Accelero Twin Turbo Pro a pošto je alu hladnjak iste visine kao i na S1 moraš skidati onaj crni visoki pasivac jer je previsok.Ja sam stavio one male alu pasivce što dođu sa Accelero TT Pro ali sam ih ljepio sa Zalman-ovim dvokomponentnim termalnim ljepilom (15kn-Links) te dobio stupanj-dva manju temp. nego sa tvorničkim debelim slojem ljepljive trake na pasivcima.
Inače ako koristiš GPU-z pri benchanju vidjet ćeš da dok testiraš temperature OCCT-om ova grafa kao mjerodavnu trenutnu temperaturu uzima MEMIO temperaturu koja je uvijek u load-u (pa i u idle-u) kod ove grafe 10*C veće od DISPIO temperature.
Inače imam još jednu 4870 (PowerColor) sa referentnim dual slot hladnjakom i kod nje je ta razlika max. 5*C a ona kao mjerodavnu trenutnu temperaturu prati DISPIO temperaturu,.. kao uostalom i sve 4870 koje sam do sada vidio.
Inače na XFX 4870 temp. sa instalacijom TT Pro su drastično manje dok na tišini nisam profitirao jer mi je vent i na tvorničkom hladnjaku bio dosta tih čak i pri 100%.
Temp. sa tvorničkim hladnjakom: Idle 58-60*C...Full load OCCT 90-92*C
Temp. sa Accelero TT Pro hladnjakom: Idle 38-40*C...Full load OCCT 64-66*C

Zadnje izmijenjeno od: sina xx3. 14.08.2010. u 08:35.
sina xx3 je offline   Reply With Quote