View Single Post
Staro 13.08.2010., 15:37   #16
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor bluefluid Pregled postova
Ne znam, jednio pozitivno mi se cini moguce pojeftinjenje, sto opet za sobom povlaci prisupacnije sve drnde koje nova serija nudi, ali ako opet budu pretjerivali s cijenama kao sa trenutnom serijom.
Velim, sve se to zna još od dana kad je HD 5000 serija ugledala svijetlo dana. nVidijina GTX 460 kartica je bila prvi pravi razlog da AMD-ATi sreže cijene svojoj ponudi, a HD 6000 bude točka na i u svemu tome. Niti se AMD-ATi zavarava, a niti bi se kupci trebali zavaravati da HD 6000 serija donosi neku revoluciju. Hibridna i prijelazna generacija kartica koja bude poslužila da se Northern Islands lansira kak spada, pa čak i ako se naleti na probleme i odgodu nove arhitekture, opet bude se HD 6000 serija dobro našla, jer bude AMD-ATi za to vrijeme ipak imal kakav-takav proizvod za prodati. Svi dobro znamo kak je nVidia prošla onih šest mjeseci kad nisu imali ništ novog za ponuditi - štancali su dobar stari G92(b) čip i pakirali ga kao nove modele, a ljudi su pizdili jer nije bilo novih kartica, dok je AMD-ATi s cijenom svojih DX11 modela, radil kaj ih je bilo volja.

Kak sam i rekel HD 6000 je "testni poligon" za kompletno novu arhitekturu i čisto popunjavanje rupe dok se 2011. ne ukažu potpuno novi proizvodi. Kaj se tiče sadašnje HD 5000 serije i iskorištavanja potencijala - yebiga, marketing radi svoje. Kolko je samo ljudi prešlo s HD 4800 serije na novu HD 5800, a da nisu imali ni jedan dobar razlog za prelazak. Kolko je ljudi prešlo s relativno novih HD 5850 i HD 5870 modela na nove GTX 460, čisto zato jer se GTX clocka ili su se jednostavno polakomili za novom karticom, a s prelaskom nisu dobili ama baš ništ novo. Svaki put kad se predstavi i lansira nova arhitektura i novi proizvodi, oni stari - htjeli ili ne "ostaju u zaboravu", jer ljudska psiha i marketing rade čuda.

Ko i sve serije i generacije kartica dosad, i ova HD 6000 bude našla svoje mjesto, bez obzira kaj HD 5000 još uvijek ima potencijala.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 13.08.2010. u 15:50.
McG je offline   Reply With Quote