Citiraj:
Autor bluefluid
Ne znam, jednio pozitivno mi se cini moguce pojeftinjenje, sto opet za sobom povlaci prisupacnije sve drnde koje nova serija nudi, ali ako opet budu pretjerivali s cijenama kao sa trenutnom serijom.
|
Velim, sve se to zna još od dana kad je HD 5000 serija ugledala svijetlo dana. nVidijina GTX 460 kartica je bila prvi pravi razlog da AMD-ATi sreže cijene svojoj ponudi, a HD 6000 bude točka na
i u svemu tome. Niti se AMD-ATi zavarava, a niti bi se kupci trebali zavaravati da HD 6000 serija donosi neku revoluciju. Hibridna i prijelazna generacija kartica koja bude poslužila da se
Northern Islands lansira kak spada, pa čak i ako se naleti na probleme i odgodu nove arhitekture, opet bude se HD 6000 serija dobro našla, jer bude AMD-ATi za to vrijeme ipak imal kakav-takav proizvod za prodati. Svi dobro znamo kak je nVidia prošla onih šest mjeseci kad nisu imali ništ novog za ponuditi - štancali su dobar stari G92(b) čip i pakirali ga kao nove modele, a ljudi su pizdili jer nije bilo novih kartica, dok je AMD-ATi s cijenom svojih DX11 modela, radil kaj ih je bilo volja.
Kak sam i rekel HD 6000 je "testni poligon" za kompletno novu arhitekturu i čisto popunjavanje rupe dok se 2011. ne ukažu potpuno novi proizvodi. Kaj se tiče sadašnje HD 5000 serije i iskorištavanja potencijala - yebiga, marketing radi svoje. Kolko je samo ljudi prešlo s HD 4800 serije na novu HD 5800, a da nisu imali ni jedan dobar razlog za prelazak. Kolko je ljudi prešlo s relativno novih HD 5850 i HD 5870 modela na nove GTX 460, čisto zato jer se GTX clocka ili su se jednostavno polakomili za novom karticom, a s prelaskom nisu dobili ama baš ništ novo. Svaki put kad se predstavi i lansira nova arhitektura i novi proizvodi, oni stari - htjeli ili ne "ostaju u zaboravu", jer ljudska psiha i marketing rade čuda.
Ko i sve serije i generacije kartica dosad, i ova HD 6000 bude našla svoje mjesto, bez obzira kaj HD 5000 još uvijek ima potencijala.