View Single Post
Staro 13.08.2010., 13:57   #14
bluefluid
Premium
Moj komp

bluefluid's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Na koju foru budu iskoristili ono kaj donosi nova arhitektura, ako u postojećim RV800 čipovima ostave apsolutno sve. HD 6000 bude hibridna serija i kolko god sadašnja HD 5000 bila dobra i popularna, nije savršena i nema logike da ostave sve, ako misle ponuditi proizvod koji ljudima daje "okus" onoga kaj ih čeka s novom Northern Islands arhitekturom. Osim toga HD 6000 je tu samo da popuni rupu do izlaska nove arhitekture i zato bude nudila dio "stare" i dio nove/nadolazeće arhitekture.
Ma jasno, da, ali opet mi nema smisla izbacivati novu seriju koja ce nuditi jos vise kad niti trenutno aktualna serija nije iskoristena. 5ica je imala svoje razloge (dx11, eyefinity, zajebat konkurenciju), ali 6? A gdje su HD5890? Punokrvni HD5970? Jos se tu moze cuclat para podosta.

Postavlja se pitanje koje su to novosti sto dolaze a da ce biti korisne, a povrh toga tko ce to koristiti? Pa koliko mali postotak korisnika zapravo i ima kod kuce npr eyefinity? Mislim da je to zanemarivo... barem je takav moj dojam sto se tice siroke uporabe.

Onda opet, ako bude proporcionalan porast perf sa dosadasnjim, jedna recimo HD6770 ce imati perf kao danasnji HD5870/50? Pa kao prvo, treba ti jeben ostatak hardvera da se to iskorsti, a i trenutno na trzistu ne postoji aplikacija koja moze zaklat danasnji high end gpu. Heaven i lose isprogramirani metro se sada postavljau kao standard?

Ne znam, jednio pozitivno mi se cini moguce pojeftinjenje, sto opet za sobom povlaci prisupacnije sve drnde koje nova serija nudi, ali ako opet budu pretjerivali s cijenama kao sa trenutnom serijom... pfff

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Makar, mogel se AMD-ATi praviti glup, pa ne izdati ništ, nego prodavati maglu i flashati postojeće HD 5000 kartice i uvjeravati ljude kak je to novi proizvod.
Zvuci prezeleno
bluefluid je offline   Reply With Quote