View Single Post
Staro 12.08.2010., 22:25   #9
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor mymoon Pregled postova
da, na TV tražiš opciju.
jok, opcije koje imam su namjestavanje boje, zvuka i opcenite postavke. isto kao preko AVa/scarta i tako.

Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Neka me netko ispravi ako griješim - ali po nekoj mojoj logici i iskustvima sa spajanjem na 20ak razl. tv-a dosada - ti NEMAŠ fullHD tv, kako kažeš da ga driveri prepoznaju.... Tvoj tv ima NATIVNU rezoluciju od 1366*768 iliti XWGA, a za prikaz full hd-a mora raditi nekakav overscan, dakle preko svojih mogućnosti i zato ti nastaju problemi u prikazu i zato ti sve radi kako treba na nativnoj rezi preko vga kabla. Hbga, em je quadro, em je hd ready a ne full hd, pa nisu džabe toliko skuplji full hd modeli, pa ne bi ih ni bilo kad bi hd ready mogli pucat samo tako full hd reze, bili bi svi full hd i mir....
pa tko kaze da imam fullHD? ja znam da imam HDready TV, i da mu je nativna rezolucija 1366x768, i 1024x768 (ovo sam se iznenadio, ali pise u manualu + testirano sljaka 5/5 obje reze). no ponavljam - na 1920x1080 je slika odlicna i sve 5/5 osim slova koja su jako jako tesko citljiva..........

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Mislim da jopis ima pravo, u prevodu preko opcija drajvera pošalji 1366*768.
probano, kao sto vec rekoh kroz puno rezolucija - rezutat isti, razvucena slika preko rubova vidljive horizontale i vertikale. plus mi izbaci poruku da sam odabrao rezoluciju koju TV ne podrzava, sto mi je malo blesavo........

Citiraj:
Autor Ziiky Pregled postova
TV spajas DVI -->DVI/VGA adapter --> VGA u TV ??
Jako grdo, aj probaj nabaviti DVI/HDMI adapter pa PC stoji sa TV-om putem HDMI kabela, vecina problema ce nestati !!!
zasto jako grdo? ne znam jesmo se skuzili, graficka ima DVI izlaz; HDMI i TVout. ja, posto TV ima samo VGA ulaz (PC ulaz) idem preko adaptera DVI-VGA iz graficke, i onda dvostrani muski VGA kabel, jedan kraj u adapter, drugi u TV. i ovako sljaka sve skroz kako treba u nativnim rezolucijama, osim sto je slika zarkija i punija preko HDMI-ja....... zato ja pokusavam preko HDMI-ja, i nesto me laganini prca.

inace zasada dobar prijedlog koji cu pokusati najvjerovatnije sutra/prekosutra, cim se docepam DVI-HDMI adaptera, spojit ga tim putem. preko DVI-ja (tj preko adaptera na VGA) mi sve sljaka 5/5 kako vec rekoh par puta, jedino moram pitati - zvuk? jel ide preko DVI-ja? ako ne ide, kako spojiti zvuk onda, posto ako spojim preko HDMI-ja na TV, audio ulaz mi je neaktivan (provjereno, on je povezan na PC ulaz, tj samo tada aktivan). razumijete sto pitam, da li ide zvuk preko DVI-ja? tj preko adaptera DVI-HDMI?

Burko je offline   Reply With Quote