View Single Post
Staro 12.08.2010., 11:05   #206
joezvjersky
Žaba
Moj komp

joezvjersky's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Campeonato Pregled postova
Najeftinije pleh desktop kuciste a da zadovoljava tvoje uvjete je:
INTERTECH Arris A2, Slike, jbg, je pleh, al za tu lovu, nemos bolje...

E, gdje su nestala antec kucista iz protisove ponude?

Evo u M-Computersu ima ovo kuciste, je mATX, ali bar ima u izobilju mATX am2 ploča
Antec NSK2480

ima i Antec FUSION REMOTE MAX, al je 1400+ kn
Ovo Arris kućište me prilično podsjeća na već spomenutu Frontier Operu
Budući da i sam imam Operu, mogu reći da se naizgled radi o nelošem kućištu, barem što se izgleda i izrade tiče. Ipak, ima dva značajna nedostataka:
- napajanje, koje je umrlo malo nakon početka rada i za sobom povuklo ploču, grafičku, dva harda i pržilicu. Nakon reklamacije, dobio sam novo (malo jače) Frontier napajanje, ali ga se nisam usudio koristiti već sam kupio Fortrona. U svakom slučaju, savjetujem svakome tko misli koristiti jeftinija HTPC kućišta s napajanjem da dobro pogleda napajanje prije instalacije ostalih komponenti
- hlađenje kućišta - napajanje je stavljeno u prednji dio kućišta i vrlo je teško izvesti ispuh toplog zraka van kućišta (osim s prethodno opisanim originalnim napajanjem). Navedeno vrijedi i za Arris (koliko vidim po slikama). U Operi ispuh iz kućišta rješavaju 2 60mm venta, koji su dosta glasni, a ako se uklone, temperatura u kućištu drastično raste, pa sam ih samo zamjenio tišima.

Zaključak - kućište je bilo jeftino i lijepo na prvi pogled, ali kad se zbroji šteta koju je napravilo originalno napajanje i kasnija dodatna ulaganja u novo napajanje i zamjenske ventilatore, mogao sam si odmah kupiti neko puno kvalitetnije pa čak i ljepše kućište.
joezvjersky je offline   Reply With Quote