Tema: Nokia X6
View Single Post
Staro 11.08.2010., 22:08   #6
Dak1lla
Premium
Moj komp

Dak1lla's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Pozdrav, imao sam priliku malo poblize "examati" mobitel, cisto usporedbe radi, jer je ona najavljena kao nadogradjena i bolja verzija skoro dvije godine stare 5800 XpressMusic ( iskreno, ja sam prezadovoljan mobitelom, imam ga gotovo godinu dana, ne mogu mu naci zamjerku), baterija drzi 4-5 ovisno o koristenju, music stand jednom prilikom izgurao dan i pol, ako "chachkash" po mobitelu aktivno baterija se popije vrlo brzo, max 3h izdrzi, al to ce ti bit zanimljivo na pocetku.

Sto se tice mobitela, vech pri samom "pikanju" da se naslutit su poradili na ekranu, ugradjen je noviji i po meni bolji i precizniji TFT capacitive touchscreen, dok recimo moja Nokia ima resistive touchscreen, po capacitive ekranu "pikas" samo prstom.
Sad shto se tice toga, cisto osobne prirode, dali te to zanima ili ne.
Recimo po 5800 XP mozes stilusom unosti slova,(opcija "hand writing") ali to je presporo, imo, ljepo od njih da su to maknuli .
Prosirena memorija je velik plus, i naravno ugradjena memorija, zavisno o modelu 8, 16 i 32 Gb-ajtni, nova camera 5.1 mgpx, i josh neke sitnice.

Sto se tice GPS imas ugradjen gps (int. gps), gps ti je besplatan.
Sada jedino moras updejtat mape i imas navigaciju,
Jedini razlog zasto te pita da se spojish na "net" je taj sto on mora downloadati mape ili trafic info, a to ces rijesiti na sljedeci nacin.
Skines PC suite i Nokia Update manager i osvjezis software s nokijine stranice, jer je izasao nedavno, s njime ces updejtat i mape i malo ispravit neke sitnice, vrlo jednostavan posao, backup ne moras raditi ako spremas sve na D, u suprotnom napravi backup.

Sto se aplikacija tice, imas ih hrpu, od totalno nekorisnih aplikacija, do stvarno dobrih i korisnih, samo vecina tih "dobrih i korisnih" se placa, ima opcija da si ti instaliras hackane tj. "piratske" morao bi otkljucat (hackirat/ slicno Jailbrejku za I-phone) telefon a to je vech druga prica.

To ti je uglavnom to, ako te ista preciznije zanima, shoot out .