View Single Post
Staro 27.12.2004., 00:54   #15
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Ja bi ti preporucio Samsunga ipak je on vodeci proizvodac LCD-a(a Eizo je malo preskup) i to sa DVI-om mozes ovog mog super je -172X Degas samo ljudi kazu da ima nekih modela tog monitora koji ne rade kako treba (nemaju 12ms...)moj je srecom super .
No moras biti svjestan da zbog pozadinskog osvjetljenja i zbog drugacijeg nacina rada zasada nijedan LCD monitor nedaje "pravu" definiciju crne boje a i tu je ghosting koji se osjeti (mrvicu) i na najbrzim LCD-ima.
Takoder kod spajanja VGA konektorom slika je losija nego kod DVI-d-a(gdje je ostrija i "bolje" su boje, tekst je jasniji..) ponajvise zbog a/d pretvorbe pri cemu dolazi do gubitaka (kod DVI-a je nema) takoder velika je razlika u kvaliteti slike izmedu jeftinog i skupljeg VGA konektora zbog osjetljivosti na smetnje od strane doticnih kabela dok ce i losiji DVI kabel davati sasvim dobru sliku...
Zakljucak: Ako si spreman na kompromise koje zahtjeva LCD onda kupi LCD monitor i to neki skuplji 17" s DVI-om i to po mom misljenju:
-Samsung SyncMaster 172 X Degas
-Sony SDM-HX73S
-Eizo L568
Uostalom njihova je dijagonala gotovo ekvivalentna onoj 19" CRT-a i moram ti reci da je pravi uzitak raditi na ovom mom u svakom slucaju sretno u kupnji. Ako nemas para od ovih koje si naveo najbolji ti je (po recenzijama) Philips 170B5CS koji u nicemu ne briljira al nema ni neke prevelike nedostatke (osim mozda 25ms) za tu cijenu..