Evo malo se poigrao sa iphone 4 uredjajem.
Prvi dojam : nista posebno.
Onda sam ga uhvatio u ruke,napravio jailbreak i unlock,instalirao sve sto se inace instalira na ajfon,sbsettings itd i krenuo malo provjeravat kako i sta.
Najveci plus ovog telefona je super kamera i odlican ekran. Vidi se razlika u cistoci slike na ekranu zbog duplo vise pixela,a slika na 5mpxa je odlicna. Po noci doduse malo manje,jer je onaj flash po meni samo za sminku

.
Sto se tice ostalih funkcija,brzina rada itd itd , kad se telefon napuni sms-ovima, mailovima itd, jedino poboljsanje u brzini rada sam vidio pri pokretanju cydije u odnosu na 3GS i tu i tamo mozda nekekav programcic malo brze radi.
Sto se tice samog signala,nema nikakvih problema sa tomatom i sa vipom,ostalo nisam probao. Signal pada kad s cijelom rukom obuhvatim donji dio telefon,ali ne znam ni jednog covjeka koji tako drzi telefon niti dok radi s njim,a niti dok prica. >ok sam pricao probao svakako drzat telefon i nema problema.
Videofonija me ne zanima puno, ali po meni to bi trebala biti normalna stvar kod svakog telefona i ne treba posebno naglasavat tu opciju.
Sto se tice ugodnosti drzanja,malo sam se razocarao, 3g i 3gs su puno ugodniji za drzanje u ruci,ovdje malo smetaju rubovi telefona i moja zena isto kaze da je preneugodan i ostaje na 3gs-u.
OS je isti kao na 3gs-u,osim onih dodataka koji imaju HW podrsku (kao recimo videofonija i ukljucivanje i iskljucivanje flasha itd.
Signal WIFI-ja je jaci i lovi mi neke spotove koje mi 3gs ne lovi.
Sve u svemu, odlican telefon,ali pretjerano uzdizan u nebesa u odnosu na 3gs. To je samo malo poboljsani 3gs (puno manja razlika u brzini nego u usporedbi 3g-3gs,ali vidjet cemo kad izadje iOS5,mozda vise dodje do izrazanja 1ghz proc i 512 rama).
Cijena: pretjerano nabijena,i tu cijenu placaju samo oni koji zele biti " IN " . Volim raditi na ajfonu,ali sta jest jest,preskupo za ono sto nudi u odnosu na 3gs. Gvorim prvenstveno na trnutnu cijenu iPhone-a na domacem trzistu,jer na stranom trzistu nema razlike u cijeni iphone 4 i 3gs-a,a vjerujem da nece biti razlike ni kad sluzbeno dodje na nase trziste.
Dojam nakon onog prvog: ostajem ia dalje na :nista posebno u odnosu na 3GS,osim dizajna,ali dizajn je stvar ukusa pa necu o tome.