View Single Post
Staro 10.08.2010., 09:55   #22
Ziiky
Premium
Moj komp

Ziiky's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor Poggiali Pregled postova
Eto, sta bi mi preporucili do max 4000kn , 5.1 bi bilo cisto dosta, 7.1 ne vjerujem da cu ikad slagati.. pisite
Citiraj:
Autor tech Pregled postova
Ja bih išao na Denon AVR-1910 za 3900kn, ali nedavno je čini mi se Onkyo predstavil svoju novu seriju 3d receivera(mislim da su modeli 508 i 608) pa pogledaj i to.
Citiraj:
Autor 9800pro Pregled postova
Po osobnom iskustvu preporučam Denona AVR-1910 makar se i komotno može uzeti 1610, malo je "slabiji". Sentimentalno bi preporučio Yamahu pošto sam "odrastao" na njoj , recimo Yamaha 765.Što se tiće Onkya čujem po netu da se dosta grije, čak i prejako neki modeli pa treba paziti sa smještajem. Možda najbolje uzeti Denona 1610 i ostatak love potrošiti na komada
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Onkyo SR508 ima 4xHDMI v1.4. Ne znam niti jedan drugi receiver koji to ima osim nekog drugog Onkya. Još imaš i BurrBrown DACove. S tim receiverom si ziher da ti 10-ak godina neće trebati novi i još ti ostane 500-tinjak kuna u džepu, a Onkyo receiveri imaju jako lijep zvuk.
Birajuci izmedju vecine low end/entry modela (kako kome draze) osobno, izbor bi sveo na preporucene ili Denon ili Onkio modele.
Oboje daju puno, puno vise u donjem segmentu nego ostali.
To se, takodjer, odnosi i na ugradjena pojacala koja su redovito bolja i jaca u preporucenim modelima (nemogu garantirati za ovo, ali do tog zakljucka sam dosao citajuci review-e kada sam sebi trazio reciever)

Kod mog izbora recievera probao sam ih dosta na svom setupu posto imam kolegu u prodaji. Nesjecam se modela, ali bilo je tu par Yamaha, Harman, Sony, Pionner, 3-4 Onkyo modela i Denon 1610 i 1910.
Zvuk Denon i Onkio recievera mi se najvise svidio. Dok mi je dizajnom, ergonomijom i funkcijama Denon bio najprivlacniji. Onkio mi je recimo, bio nevjerovatno ruzan.
Kod Denon-a dobivas puno naprednije Audyssey - MultEQ vs 2EQ kod Onkyo-a.
Od bitnijeg jos za napomenuti je da Audyssey MultEQ dolazi sa mikrofonom te nudi kalibraciju zvuka u prostoriju za svih 5 kanala + subwoofer.
Razlike izmedju Denona 1610 i 1910 su sto 1910 nudi upscaling na p1080 i ima 2 zone dok je kod 1610 druga zona ogranicena te nema upscaling.

CPU: Intel™ i5@3,0GHz & CM Hyper EVO 212+
MBO: MSI Mortal
RAM: Crucial DDR4 8gb
GPU: Gigabyte GF GTX 1050 ti
HDD: SSD 128gb + WD blue 1TB
RW: LG
MON: Acer 24"
CASE: Antec Fusion Remote Max
PS: Fortron 550w modular
KB+MICE: Logitech™ K800 illuminated & G500
NAS: Synology 210j WDred4TB
HEADPHONES:Bluedio t3 plus BT

TV: Philips 55pus7805
REC: DENON x1600H
ZVUČNICI: Q Acoustics = QA3050i, QA3010i, QA3090i
SUB: SVS PB1000
MEDIAPLAYER: CoreELEC @ BeeLink GT King

Ziiky`s HTPC (some kind of it) ... LINK na topic

Trenutno ništa ...

Moje njuškalo

Ne svađaj se sa budalom jer će te spustiti na svoju razinu i pobijediti iskustvom
Ziiky je offline   Reply With Quote