View Single Post
Staro 10.08.2010., 04:29   #167
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Nadam se da tu ima neki "uradi sam" stručnjak za Garmin.
Stari ima Nuvi 360 koji je došao s kartom zapadne Europe (v8) i posebno je kupio AdriaRoute 2.0. Sad mi ga je uvalio da mu malo osvježim mape jer uskoro mora na službeni put na više mjesta po Europi, a neke ceste su se sigurno promijenile unutar 4 godine.

Problem je sad taj što Nuvi ima 2GB interne memorije, a karte su nešto veće od toga.
U Garmin folderu na uređaju imam 3 fajla koja su vezana uz karte i malo sam proučavao što se mijenja kad na AdriaRouteu dodajem/mičem dijelove.
gmapbmap.img - ostaje isti (6MB, ali ne znam čemu taj file služi i što sadrži)
gmapprom.img - ostaje isti (1.1 GB - to je ta ugrađena v8)
gmapsupp.img - mijenja se (supplemental map - AdriaRoute)

E sad, pitanje. Mogu li ja gmapsupp.img file, od recimo najnovije v2010, preimenovati u gmapprom.img i zamijeniti stari file pa mi bazna mapa postane ta v2010 ili je on posebno vezan uz gmapbmap.img?

Hvala na pomoći
gmapbmap.img ti je basemap karta, dakle default karta koja dolazi sa garminom.

Lijepo ti možeš obrisati adriaroute i skini si mapsource verziju adriaroute 3.1 i isto tako skini zadnji city navigator europe, također mapsource verziju, i na pc-u složiš starom kombiniranjem obje te karte jednu željenu i prebaciš na uređaj i voila, zauzima onoliko koliko tebi odgovara. Tako sam ja sebi složio, odabereš zemlje koje ti trebaju, izbaciš nepoželjne, tj višak i problem prostora riješen.