View Single Post
Staro 10.08.2010., 00:03   #23
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Ma stvar je u tome što je tehnologija miševa takva kakva je i tu ne može doći do nekog bitnog napretka, imaš strelicu/kursor na monitoru i imaš miš u ruci s kojim klikaš.
Šta je potrebno za dobar miš?
Ergonomija i preciznost, eventualno bežićnost, znači savršen miš se može kupiti za 200-300 kn, sve ostalo je teško prodavanje magle od strane logitecha, razera i sl. firmi.

Zbog toga što je, kako sam rekao, sama tehnologija takva da je ozbiljniji napredak nemoguć (ne mijenjaju se ljudima dlanovi), onda se poseže za ovakvim rješenjima, 'idemo natrpat miš (pa i tipkovnicu) sa glupostima koje nikome ne trebaju, nabit ćemo mu cijenu i prodavat ćemo im spiku da im baš to treba'.
To inače najčešće puše tkz. 'gejmeri' koji će sa mišem od 100 eura biti prvi na svom omiljenom FPS-u, a ti 'gejmeri' su zapravo prilično 'nepismeni' u kompjuterskom smislu pa je s njima i najlakše manipulirat i natjerat ih da kupe određen proizvod.

Prije koliko ono godina je izašao MX518? 5-6?
Mogli bi reći savršen miš, ne treba ti realno ništa bolje.
Sve gluposti koje je logitech kasnije izdavao tipa revolution, nano, performance, extra, super, turbo ovo-ono su baljezgarije.
Kužim ja njih, oni moraju stalno nešto razvijat, ali ne kužim likove koji to kupuje i sami sebe uvjeravaju da im to treba, evo npr. ovo:

Citiraj:
Autor alengrosevic Pregled postova
Meni osobno nece trebati toliko, ali nek se nadje
Sorry al je te ne kužim, nema se tu šta 'naći', ne treba ti 13 tipki, na ruci imaš 5 prstiju, nemoj pušit logitechove fore gdje isti miš pakiraju po 35 put.

Je, G700 super izgleda i to je sve, nećeš si s njime ništa olakšati, NIŠTA, odradit će posao ko i miš za 250 kn.

Napisao sam malo duži post, možda i besmislen, ne planiram nikog odgovarati od kupnje bilo čega, to su vaše pare, samo trebate malo smirit entuzijazam kad logitech izbaci 'novu' igračku na tržište, jer to nisu nikakve revolucije pa ni evolucije, to je prepakiranje, samo za deblju cijenu.
khm je offline   Reply With Quote