Tema: Nvidia PhysX
View Single Post
Staro 09.08.2010., 21:49   #561
m4x
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor ante2 Pregled postova
mali komentar na gluposti od NVIDI-je na to sta nedaju da uz ATI imas NVIDI-ja grafu za fiziku.
Pa jel bolje prodat nakom npr. 9500GT da mu vrti fiziku nego da doticni ne kupuje nikakvu grau od envidije jer se treba izludit da bi to radilo a u pocetku je bilo dovoljno instalirat driver za NVIDI-ja grafu i sve 5. Ma zasto se zamaram glupostima kad imam i svoje.

Evo problem sa kojim vec ratujem dva dana.
Posto sam ukrao grafu od zene 9600GT dok je ona na moru i piknuo je u svoju konfu da se malo poigram sa kombinacijom GTX460 za sliku i druga cuda a 9600GT za fiziku.
I tako ja krenem, grafa u komp i ajmo probat onako na blef jel ce radit bez da nanovo skidam i dizem drivere (jer su ionako bili najnoviji)
OS win 7 64 bit, driveri 258.96
Na prvi pogled sve OK driveri nude koristenje 9600GT kao GPU za fiziku, ja ga ukljucim pokrenem FRAPS da vidim jel se sta promjenilo i BF2BC, ono nista isti broj FRP-sa (oko 50-60 na 1680x1050 rezi) ko i prije.
Pa udri malo dublje kopat po postavkama drivera bas za doticnu igru i tamo stavim da koristi 9600GT.
Pa opet pokreni igu i opet nista, bem kazem ja.
Reko ma ajmo mi deinstalirat drivere i opet ih dignit, sigurno je sigurno.
Iiii naravno opet ista prica, ne radi fizika preko 9600GT.
E sad ja malo pazljivije petljam po driverima i skuzim da mi i za BF2BC i 3DMark Vantage u postavkama drivera uvjek vraca GPU za fiziku na GTX 460, ma sta god ja ukljuciva u globalnim postavkama drivera u postavkama za igre i programe GTX 460 ja GPU za fiziku.
E ono za kosu cupat
I negdje nocas oko 3 i nakon puno cigareta i kava i guuuuglanja naletim na forum na kojem ekipa isto kuburi sa driverima pod win7 jer idiot od OS-a nakon deinstalacije drivera vrati drivere za sekundarnu grafu a za prvu stavi general drivere pa kad se stave novi driveri imas dvije grafe a svaka ima svoje drivere koji se kolju kad je fizika u pitanju.
Tj u mom slucaju svu fiziku i renderiranje radi GTX 460 dok 9600GT samo trosi struju i grije planetu
Jedini program koji je uspio natjerat 9600GT da radi fiziku je Benchmark "PhysX FluidMark" za fiziku i to tek nakon opakog majmjuniranja po driverima, koje na prvu ruku nema logike ali radi (logika tipa u globalnim postavkama ukljucu 9600 ko GPU za fiziku a za program iskljuci fiziku, ma bolesno)
Na zalost ovaj trik ne pali kod igara koje koriste fiziku.
Kako znam da mi 9600GT ne radi fiziku? Tako sta imam upaljen EVGA Precision tool a on pokazuje i zauzece GPU procesora i vjerujte mi ne laze.
PhysX FluidMark benchmark mi je za 9600GT oko 40 FRPS-a, a GTX460 oko 60 FRPS-a.

E sad nakon ovog krlezijanskog romana o driverima, fizici i smislu zivota ima li ko kakav predlog, sugestiju ili da ima slicno iskustvo.
Jos cu probat nekako zatuc driver koje vindoze dignu za 9600GT nakon sta ja maknem drivere iz kontrol panela a on ih uredno vrati nakon ributanja, a za GTX460 stavi univerzalne

Slican problem sa driverima koji su se sami vracali iako sam ih deinstalira sam imao sa starom grafom GTX275 ali nakon nekog vremena taj je problem misterijozno nestao (valjada je update vindoza ispravio taj problem jer sam prije nekog vremena uredno skinio stare drivere i stavio nove bez da su mi vidnoze na svoju ruku instalirale xy verziju drivera koju imaju u bazi.

Odo ja sad malo skidat i dizat drivere sa puno bootanja u safe modu i intenzivnog koristenja DriverCleanera pa ce mo vidit di ce nas to dovest.

Ako ko ima kakvo rjesenje ili iskustvo samo naprjed
pa to sam i ja imao probleme,samo je meni primarna ati...i kad se dižu win 7 odmah mi počne skidat neke drivere za nvidia grafu

probao puno raznih drivera,driver sweeper ali nisam uspio nikako natjerat nvidia grafičku da mi vrti fiziku u fluid marku i u igrama
m4x je offline   Reply With Quote