Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 07.08.2010., 14:03   #20254
panoramix
driver
Moj komp

panoramix's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor AMD Pregled postova
Naravno da sam ja u tim crnim nazovimo to jeftinjara kroksicama šta mi je žena kupila zimus. Imaju i neko krzno za umetnut. Ali ovako ogoljene su čisto OK.

Neznam kak da ti opišem meso. Mekano, mekano mekanije. Nema specifičnog okusa već potegne na sebe okus marinade.
Na roštilju ne ispadnu baš najbolje jer se raspadaju. Najbolje ih je ubacit u brašno, jaja, prezle pa da ih to drži kad se ispeče. Fileti imaju s jedne strane hrskavicu i na hrskavici je meso.
Ovo su male raže i u principu bi ih ribari trebali bacat u more, ali šta je tu je. Bilo bi bolje da je raža od preko kile jer onda je to lijepi file. Kupio sam ih za 25 kn oko 2 kile. E da i zajebancija ih je čistit jer treba gulit kožu.
Ali meso je fino.
Trebao bih idući tjedan bacit parangal pa ćemo vidjet ili ćemo se zaletit u ribolov na palamide.
Naravno da ti se raspadaju jer Židof neće dati kojeg krznaša za granitnu ploču za roštilj pa ti se ne bi niš' raspadalo, uz to, ne treba gulit' kožu. Ak' mogu peć' srdele onda može i raža. Usput, danas za ručak divlji brancin od 60 dag s tragovima osti i blitva lešo. Pečeno u pećnici.

Zadnje izmijenjeno od: panoramix. 07.08.2010. u 14:13.
panoramix je offline   Reply With Quote