Pozdrav
Ukratko, dobio sam ideju da malo pimpam CPU i RAM-e u svojoj staroj kanti, posto svi kazu, "alo brate, pa mnogo lep OC potencijal gaji weshmashin", a ja kazem, pa najljepsi

.
Nakon odredjenog vremena sam skuzio da mi OC i ne lezi previse, iako siguran ucinak postizem s jako malim pomacima u mhz-ima na cpu, a rami, ko mrtav konj, kad pipnem ista vezano za njih ne radi (iako sam procitao sve vezano za OC-ing na PCEkspertu i sire te pronjuskao net)
Moja konfiguracija je sljedeca:
PC (a.k.a kanta le veshmashin)
MBO: Gigabyte GA-MA790x-DS4
CPU: AMD Athlon x2 7850 BE (stock 2.8 Ghz)
RAM: 2x Mushkin PC2-6400 (400mhz)@ 5-5-5-18 - 1,8V unganged
GPU: Gigabyte 8600gts passivka
PSU: Coolermaster 460 W
S CPU-om sve fino uredno i stabilno na stock voltazi kada ga dignem za 200 mhz, prolazi stress test sve bajno, ali kada ja njega dignem za 300 ili 400 mhz, uz to podignem i voltazu na 1.45, winzi se dizu bez problema, izgleda stabilno, pokrenem orthos, pokrenem treshnju koja traje minutu, boom

BSoD.
Sto se pak memorije tiche, probao slabije latencije, nece da se boota uopce, probao ja forsirat memoriju odma na 1066, ma jok opet nista, probao ja dici voltazu, jok nishta.
Koliko se vidi u prilozenom, ja to bas i ne kuzim previse, stoga ako ima tko minut dva da baci oko na moj, ja bih bio zahvalan.