Citiraj:
Autor Mar
Probaj CS4 ili 5, ako ne radi, na fujijevim stranicama mora biti neki dodatak za PS za otvaranje njihovih RAW-ova.
|
Neće ni s PS CS5. Niš, sad skidam neki software s Fuji stranica i neki converter s stranica.
Yebga, ostavio sam CD u ZGu.
Nego, koja je fora s tim mm (milimetrima). Jedi, ono što si spominjao na samom početku... Nešto zoom ako je 100mm, onda nešto blenda ovo ono?
EDIT:
Ovaj FUJI program što sam skinuo, RAW converter je čist fajn. Ima osnovne funkcije: Exposure bias, White balance, Tone, Color, Sharpness, Noise Reducton. Zatim ima još nešto s čim se još nisam poigrato: Histogram, EXIF, te neke panele: White Balance adjustment, Tone curve, Highlight controller, Fine color controller, Lens aberration controller, Rotation - Digital shift.
Kod exporta mogu jednostavno odrediti i dimenzije, i raditi multiexport ili convert, vrlo dobro.
Evo nekoliko obrađenih fotki, od ljudi na slikama je najmanji buraz, pas, ja i neki stranci na drvetu.

Slike sam smanjio na 1600x1200, JPEG, 95%.
Sve u svemu, fora mi je ovaj RAW/RAF jer nakon fotke, kao da i dalje mogu slagati "kompoziciju" - jel se to tak veli

No u drugu ruku, lakše je baratat JPEGom, mislim, fotkaš i to je to, nema "gnjavaže".
Što mislite o tome da složim na fotiću da radi JPEG+RAW, onda imam i jedno i drugo

?