View Single Post
Staro 06.08.2010., 00:08   #10
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor Joke Pregled postova
Pa sto kompliciras, ili sredi hladenje na tom tomsonu ili "rjesi" drugi router od t-coma..
I taj drugi sto bi glumio switch, moras preflesat FW eadi IPTV portova itd. tako da ti je jeftinije uzet neki polovni switch (a po trznici ih je bilo zadnje vrijeme podosta mbit sve).
Na jednom od ta dva modema je stavljen hladnjak od NB MBO na chipset od routera, a na L7805 regulator napona su stavljeni oni mali hladnjaci (zalman, plave boje). I jos po cijelom modemu (koji je otvoren) puse 120mm ventilator, ali nema spasa, gasi se i dalje non-stop... Nabavio sam isti takav modem, ista stvar. Na njemu nisam hladnjake mijenjao...
EDIT: T-com mi ne zeli zamjeniti router ako ne potpisem ugovor na jos 2 godine, a ovaj je star vise od 3 godine, a i otvaran je pa ne vazi garancija...

Sad sam kupio taj D-Link router, postavio da radi sve, sad cu pokusat stavit port 3 za ADSL a samo port 4 za MaxTV...

Hvala na dosadasnjim odgovorima, te jos jedno, zavrsno, pitanje:
htio bi Thompson router nekad koristiti, kad dobijem neki komp na "servis" ili kad mi zatreba WLAN. Kako je moguce preflashati isti, da se oslobode svih 4 portova i da mogu taj router koristiti kao switch i za WLAN?

Hvala
Computer_Modder je offline   Reply With Quote