View Single Post
Staro 05.08.2010., 13:40   #310
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Citiraj:
Autor Trotter IT Co Pregled postova
E da, jel ima veze rezolucaija od 1440x900 sa bottleneckom, pročitao sam da čim je veća reza da je bolje za taj bottleneck?
uglavnom, procesor u kombinaciji sa bilo kojom grafickom ce ti biti bottleneck, sto veca rezolucija - to ces vise osjetiti. inace ima lijepo opisano ovdje, malo procitaj i bit ce jasnije.

nego, max budget je? sto se tice napajanja, tu nemas brige, 400W corsair tjera puno gladnije konfiguracije od tvoje. jedini problem ti predstavlja procesor, jer slazem se sa ovim sto je napisao Router. stoga imas vise opcija:
uzeti nesto slabiju graficku i prodati svoj procesor, te uzeti jaci;
uzeti jacu graficku karticu i sparat za drugi procesor.

inace ima zanimljivih rjesenja u Protisu, po meni bolja ponuda od ADMa i Linksa:

Gigabyte GeForce 9800GT
PointOfView GTS250

ili najvjerovatnije van budgeta, i svakako previse za procesor (ali po meni jedini logicni izbor nakon HD4850/GTS250/HD4870) - VTX3D HD5770 1GB. HD5750 mi ne lezi jer radije uzeti GTS250 koja je jeftinija, u perfomansama su tu negdje, plusevi HD5750 su manje grijanje, manja potrosnja, i dX11 podrska. no opet ova GTS250 koju sam linkao ima jako dobar hladnjak, imas napajanje koje ce bez problema tjerati tvoju konfiguraciju. jedina razlika je velicina, i dX.

u svakom slucaju da uzmes HD4670 - osjetit ces itekako boost u igrama, jer 2600PRO je debelo ispod danasnjeg low rang grafickih kartica. 9800GT je jaca od HD4670 nekih 30-40%, dok je GTS250 jaca od 9800GT nekih 10-20%. 2600PRO je barem duplo slabija od HD4670, sto ti dovoljno govori koliko je 9800GT jos uvijek zahvalna kartica, pogotovo na rezoluciji od 1440x900. tako da bi to recimo bio moj izbor, 9800GT od gigabytea + prodaja tvog procesora i maticne ploce, te kupovina maticne ploce i procesora (novi athloni npr 240, i ddr2 maticna koja ga podrzava). najbolja solucija jer imas zastarjelu plocu, imas relativno slab procesor, i ne prevelik budget..........

Burko je offline