Moram napisati ovo jer sam fakat iz iritiran kolko pljuju po Nokia - Symbian kombinaciji. Mada sam ja zadovoljan Androidom ipak mislim da je gornje rjesenje puno puno ozbiljnije. Citam u zadnjih nekoliko mjeseci kako je android super, kako je to ultra OS za internet browsanje i usluge preko interneta. Dok opet ti isti govore kako je symbian zastario kako nemoze drzati korak sa iPhone i Android telefonima. Cak su i nasi velebni IT casopisi dosta slicno pisali ove mjesece.
Eto i ja sam zamijenio symbiana za android, X10 tocnije. Nekoliko mojih prvih dojmova...
Prvo, nedobijes nikakav soft u smislu PC suitea. Dakle nema sms -a prek PC -a, nema backupa prek PC-a, phonebooka i slicno. Ok, mozes staviti neki third party ali i dalje OOB nema takav soft. BTW za Nokia Symbian je potpuno free.
Drugo, sinkronizacija sa exchangeom postoji u mome slucaju kao third party rjesenje koje je toliko losije od Nokia Exchange Synca da je to neopisivo. Inace da ne postoji morao bi ga platiti a Nokia ga daje besplatno.
Dostupnost aplikacija za GPS je valjda 7 puta losija nego na symbianima.
Generalno moje misljenje je da je Nokia na symbianu cjeloviti paket dok ovo samo pokusava doci na tu razinu. Ja fakat ne kuzim gdje je tocno razlog ovakvoga hype sa Androidom. Ono sto mu fakat ide na ruku je ipak puno manja cijena aparata od Nokia E serije.