Citiraj:
Autor Kristijan1
Da ne otvaram novu temu molio bih pomoć oko kupovine kamere u cjenovnom rangu 3200kn .
Naravno može biti i jeftinija ali da daje što bolju sliku .
Zanima me ako je kamera full hd na što mogu pohraniti snimljeni sadržaj ?
Dali je to moguće pohraniti na dvd medij ( ako je , vjerujem da je s dvd-a to nemoguće reproducirati ) .
Ako pohranjujem na hard disk vremenom ću ga napuniti i morati ću materijal prebaciti na neki medij ( nemam blue ray snimač a i mediji su velik trošak ) pa molim savjet .
|
U tom cjenovnom rangu po meni imaš dvije opcije (s tim da bi ja ipak uzeo sony):
SONY HDR-CX115E
Panasonic HDC - SD60
Kamere sa SSD diskom je bolje uzeti od onih sa klasik diskom
http://www.youtube.com/watch?v=kaNC7sjkZ6k
ne moraš uzeti kameru koja već ima ssd, mošes kupiti i bez diska pa trpati u nju memorijske sd/sdhc kartice bas kao i u fotić (po meni najbolja solucija). Kasnije preko USB čitača sd/sdhc kartica prebaciš video prilično brzo na komp (sa kartice). Danas ni SDHC kartice većeg kapaciteta nisu skupe (bolje kupiti karticu što veće klase, koliko imaš para, jer su nešto brže iako to nije tak bitno; moja je class 6).
FullHD kamera sa snimanjem na DVD po meni nema smisla. HD sadržaj ćeš plejat na kompu sa diska (ak ti komp nije muzejski primjerak) a ako to želiš na plazmi/lcd-u onda ćeš to preko nekog HD media playera (dakle preko WDTVa, Mede8r-a i sl. a ne prek DVD playera). Uvijek možeš materijal arhivirat pržeći ga na DVD.
Ako želiš jeftinu fullhd kameru ona je najbolji izbor Toshiba CAMILEO X100 (1550kn).