Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.08.2010., 16:37   #3977
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
pa ako ulazi u bilo kakav hifi, kristalno je jasno (vjerovatno) svima da izvor mora biti na razini... bio to neki dac + flac ili standalone cd.

-

po nekoj logici puno više će na zvuk utjecati topologija izrade i kvaliteta korištenih aktivno/pasivnih komponenata nego suhoparni grafovi i to pogotovo thd kojeg se toliko hvataš... isto tako mislim da je malom missionu prilično svejedno da li je damping faktor 100 ili 300 (vjerujem da i to u neku ruku određuje karakter), ali opet u danom slučaju di je za potpunu kontrolu potreban (na pamet) damping faktor 50, rađe onda otići u dućan i poslušat dva različita ampa, nego se hvatati za data sheetove.

-

ne predstavlja ni meni problem ćuti prdac u 5 redu orkestra ukoliko slušam na diablo utopijama... tak mi negdje zvuči tvoja rečenica za impedanciju.

-

naravno da je pretpostavka jer nemam 30 godina staro pojačalo, ali u razgovoru sa dosta ozbiljnijih ljudi koji su slušali i mid-hi end uređaje tog doba nakon poštenih refresha nitko nije ostao baš paf usporedno sa modernim uređajim istog cjenovnog ranga... doduše tada su bila druga vremena izrade i sve to, međutim opet ako gledamo uređaje više klase danas isto kao i dostupne komponente inženjerima, priča se opet okreće.

nađi neki amp koji iz tog doba ne treba bar čišćenje kontakta potenciometara, da ne spominjemo kondenzatore i sl. i sad takav rastavljeni pot stavi pokraj plavog/crnog alpsa ili stepenastog atenuatora.

-

razglas je bio očito sarkazam na tvoje proučavanje data sheetova kod odluke za kupovinu pojačala... nisam uopće u razglasnim vodama, ali opet pretpostavljam da puno više razlike radi 10% thd-a na 500w izlazu, makar je namjena takva kakva je, nego 0.00001% u kućnim uvjetima koji tebe toliko brinu.

pretpostavka je majka svih zajeba, pa naravno da možda i griješim.

što se tiče osjetljivosti... da, vidim horne svojim očima skupa sa papirnatim membranama... pa nećeš sigurno napraviti 120db buke sa 82db/w zvučnicima.
syss je offline   Reply With Quote