Citiraj:
Autor syss
o da... risiver od 3k kn će sigurno zvučat bolje od jednog audiolaba ili rotela, daj molim te vjerujem da znaš i sam bolje od toga.
naravno ako se vodimo sa tim da čovjek ima pristojan izvor i ne-baš telefonske kabele... ako je primarni izvor komp sa mp3cama onda može kupit maltene bilo šta, ali nuditi bilo koji multich risiver za stereo sistem je totalna glupost.
|
Ja sam prilično uvjeren da će Yamaha RX-V365 koja digitalno prihvaća zvuk zvučati bolje od najboljeg Rotela i Audiolaba ako im analogno dofuram zvuk iz svoje Realtek zvučne kartice

Zato cijelo vrijeme govorim da je kod analognog pojačala izuzetno bitan izvor zvuka....
Citiraj:
Autor syss
ovo za guranje zvučnika i dalje tvrdim da je totalno sporedna stavka jer gotovo svaki amp može furat gotovo svaki zvučnik...
|
tu si potpuno u krivu. probaj malo eksperimentirati i spajati različita pojačala i zvučnike. Primjerice, moji Mission M34i su se na svakom pojačalu i receiveru čuli različito, posebno u "dubini" zvučne slike. Iako su prilično osjetljivi i nije ih teško potjerati, osjeti se kako propjevaju sa kvalitetnim pojačalom!
Pojačala o kojima ti pričaš su toliko skupa da je stvarno bolje uzeti nove zvučnike za tu lovu, osim ako ne nabavljaš povoljno a to je lutrija....
Citiraj:
Autor syss
tehnikalije su danas na nivou i tu se nema šta izmišljat topla voda. koji podatak krivulja? freq specs pojačala? ako je to... tko to još gleda? 
|
IMHO, "tehnikalije" nisu baš na nivou onoga prije 15-20 godina. Pojavom CD playera, kasnije SACD i DVDA, izvori zvuka su postali manje kritični, pa se hi-fi industrija više okrenula komercijali. Kvaliteta je u prosjeku pala proporcionalno s cijenom, jer je tržište zahtjevalo feature, a ne transparentan zvuk. Primjerice, nekada si u najbližem dućanu kupio pojačalo koje je imalo noise bolji od -100dB, dok danas večina pojačala od renomiranih tvrtki imaju noise floor -60...-80dB.
Pod krivuljom sam mislio (kao što se može shvatiti iz konteksta) na krivulju THDa ovisno o frekvenciji i ulaznom signalu koji pojačalo dobiva. Kada vidiš te krivulje, onda ti postane jasno zašto neka pojačala zvuče "svijetlo", a neka "tamno" i sl, te osim toga govore do koje snage pojačalo može potjerati zvučnik prije nego izobličenja postanu primjetna kao i kada pojačalo ode u clipping.