Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 04.08.2010., 14:29   #3974
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
o da... risiver od 3k kn će sigurno zvučat bolje od jednog audiolaba ili rotela, daj molim te vjerujem da znaš i sam bolje od toga.

naravno ako se vodimo sa tim da čovjek ima pristojan izvor i ne-baš telefonske kabele... ako je primarni izvor komp sa mp3cama onda može kupit maltene bilo šta, ali nuditi bilo koji multich risiver za stereo sistem je totalna glupost.
Ja sam prilično uvjeren da će Yamaha RX-V365 koja digitalno prihvaća zvuk zvučati bolje od najboljeg Rotela i Audiolaba ako im analogno dofuram zvuk iz svoje Realtek zvučne kartice Zato cijelo vrijeme govorim da je kod analognog pojačala izuzetno bitan izvor zvuka....
Citiraj:
ovo za guranje zvučnika i dalje tvrdim da je totalno sporedna stavka jer gotovo svaki amp može furat gotovo svaki zvučnik...
tu si potpuno u krivu. probaj malo eksperimentirati i spajati različita pojačala i zvučnike. Primjerice, moji Mission M34i su se na svakom pojačalu i receiveru čuli različito, posebno u "dubini" zvučne slike. Iako su prilično osjetljivi i nije ih teško potjerati, osjeti se kako propjevaju sa kvalitetnim pojačalom!

Pojačala o kojima ti pričaš su toliko skupa da je stvarno bolje uzeti nove zvučnike za tu lovu, osim ako ne nabavljaš povoljno a to je lutrija....

Citiraj:
tehnikalije su danas na nivou i tu se nema šta izmišljat topla voda. koji podatak krivulja? freq specs pojačala? ako je to... tko to još gleda?
IMHO, "tehnikalije" nisu baš na nivou onoga prije 15-20 godina. Pojavom CD playera, kasnije SACD i DVDA, izvori zvuka su postali manje kritični, pa se hi-fi industrija više okrenula komercijali. Kvaliteta je u prosjeku pala proporcionalno s cijenom, jer je tržište zahtjevalo feature, a ne transparentan zvuk. Primjerice, nekada si u najbližem dućanu kupio pojačalo koje je imalo noise bolji od -100dB, dok danas večina pojačala od renomiranih tvrtki imaju noise floor -60...-80dB.

Pod krivuljom sam mislio (kao što se može shvatiti iz konteksta) na krivulju THDa ovisno o frekvenciji i ulaznom signalu koji pojačalo dobiva. Kada vidiš te krivulje, onda ti postane jasno zašto neka pojačala zvuče "svijetlo", a neka "tamno" i sl, te osim toga govore do koje snage pojačalo može potjerati zvučnik prije nego izobličenja postanu primjetna kao i kada pojačalo ode u clipping.