Citiraj:
Autor buljo
Jesi stavio na M?
Što se ovih slika tiče, možda ja krivo čitam ali ti nisi uopće mjenjao blendu (blenda je isto što i F) nego samo vrijeme.
Sad probaj mjenjat F.
|
Da, stavio sam na M, jer tamo mogu mijenjati i blendu i shutter u isto vrijeme. Ma i blendu sam stavio na najveće što sam mogao, znači što manji F broj, cca F2.8 ako se dobro sjećam.
Citiraj:
Autor buljo
Kak misliš da je sporo na 4'' i 4000? Prvo ti je ekspozicija od 4 sekunde a ovo drugo je 4 tisučinke.
|
Sporo, stisnem okidač i onda čekam nekoliko sekundi da ovaj procesira. :-/
Citiraj:
Autor Overhaul
Taj fotić ti ima i taj "supermacro", tj. u stanju je izoštriti prašinu na vlastitoj leći. Samo na Macro modu odi, kad ga odabereš još jednom udesno i otvorit će ti supermacro. Fuji to odavno ima, valjda od, s602zoom ili ranije. Ima i izvrstan High speed Continuous shooting i ogroman 30x zoom, dakle sportovi, i životinje, - dušu dalo.
|
Ima supermacro, da, ali ja maykumu ne kužim neku razliku između macro i supermacro osim što na ekranu piše da je super makro za udaljenost do 1 inč, ako se sad dobro sjećam. Nisam se jučer mogao puno igrati jer su mi baterije bile prazne, a punjive su se eno tek do ujutro napunile. Tako da ću se danas poigrati puno duže.
Citiraj:
Autor Overhaul
Čudi me da nisi dobio tiskane upute?
OT; gdje si ga nabavio i za koliko? Obožavam Fuji i ovaj mi je u planu
|
Nisam dobio tiskane upute. Dobio sam ih na CDu, nekih 150 stranica. Jučer sam ih isprintao, ali hebga, zaboravio ih uzet s posla doma. Košta u dućanu oko 3.4kkn, ima ih malo u Hr trenutno. Ja ga platio 2.5kkn prek veze. Ako te zanima fotić, javi se, pa ga slobodno probaj kod mene. Onak, za početak, čist fajn digitalac za pare koje sam ga platio.