Ja, Lewise, neznam o cemu si ali f-duct je isto legalan koliko i DD. Oba koriste rupe u pravilima i sasvim su legalni.
Dok, prednje krilo koristi rupu u proceduri i kolicini mjerenja. Nesto kao gume tamo 2003. Ali za razliku od tada, ovdje postoji pravilo da svaki aerodinamicni dio mora biti nepomican. Drugo pravilo definira testiranje te nepomicnosti (50 kg -1 cm). S time da fia ima pravo mjenjati test kada zeli. Ustvari, po definiciji svi ti djelovi su ilegalni, samo jedno je standardno uvijanje materijala, a drugo je radjenje materijala i mehanizma da se zajebe test.
Uglavnom, fia moze mjenjati test i to ce uciniti. Dok F duct i DD moze se tek od sljedece sezone micati jer ne krse nikakva pravila ni testove.
Zasto se sudilo o tome - jer su najaci bili na ostecenoj strani i islo se na sud, a ne na odluku FIE. No pravila su kakva jesu i imali smo sezonu kavu jesmo (i hvala bogu na tome da se nije krojilo prema gledanosti - ja to ne zelim gledati).
BTW. to sa difuzorom nije nikako islo na ruku fie i gledanosti. Mislim, tko je nestrpljivo uzivao u pobjedama nekakvog brawna kome je tu malo cocakola tim prismrdio predkraj.....