Citiraj:
Autor Swarm dude
Hi-fi je sam po sebi hobi koji je jako podložan subjektivnom dojmu. "Apsolutan" zvuk ne postoji niti je univerzalan. I za zvuk koji bi bio fizikalnim mjerenjima savršen (znači bez distorzije, linearan, itd.) bi ljudi rekli da je prehladan, pretvrd, prekirurški precizan ako su maloprije slušali cijevi.
...
Ljudsko uho nije analitički precizan instrument, čak dapače upravo suprotno zbog samo upliva mozga, same prirode slušnog aparata i posebno degradacije slušnog aparata tijekom godina.
...
U mnogim slušnim dojmovima "problem" predstavlja placebo efekt.
|
Prije par dana sam prvi put u životu
overklokirao grafičku.

Za 150Mhz. Dalo mi je otprilike napredak od 2 frejma!! Nastranu taj bjedni overklok rezultat...
U odnosu na hifu ovde sve nešto konkretno i opipljivo ... za svaki vrag dobijaš neke bodove. Nemam pojma kojeg vraga znače ali nešto bolje ima veče bodove i s oveklokom dobiješ više tih bodova. Uglavnom kad se vidi više bodova od onog što ti imaš ...osoba ima bolji sistem. Nemože bit jednostavnije nego što je!
Mislim da mi je to savršeni ljetni odmor a vi se tu prcajte s " sistem ti je definitivno presvjetal ali transparencija je nenadjebiva uz nešto goru mikrodinamiku i timbralnu korektnost"
Ode ja u klokere.
btw, vratim se na hifu kad spalim grafu
EDIT:
@gbijelic
baš jučer skidao orginal hlađenje
Da umanjim oftopičnost posta...evo
nešto za vas koji ne kupujete glazbu več "posuđujete" / a digitala vam je ZLO