Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 03.08.2010., 16:45   #3955
Imagine
undercover
Moj komp

Imagine's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Talking

Citiraj:
Autor Swarm dude Pregled postova
Hi-fi je sam po sebi hobi koji je jako podložan subjektivnom dojmu. "Apsolutan" zvuk ne postoji niti je univerzalan. I za zvuk koji bi bio fizikalnim mjerenjima savršen (znači bez distorzije, linearan, itd.) bi ljudi rekli da je prehladan, pretvrd, prekirurški precizan ako su maloprije slušali cijevi.

...

Ljudsko uho nije analitički precizan instrument, čak dapače upravo suprotno zbog samo upliva mozga, same prirode slušnog aparata i posebno degradacije slušnog aparata tijekom godina.
...
U mnogim slušnim dojmovima "problem" predstavlja placebo efekt.
Prije par dana sam prvi put u životu overklokirao grafičku. Za 150Mhz. Dalo mi je otprilike napredak od 2 frejma!! Nastranu taj bjedni overklok rezultat...

U odnosu na hifu ovde sve nešto konkretno i opipljivo ... za svaki vrag dobijaš neke bodove. Nemam pojma kojeg vraga znače ali nešto bolje ima veče bodove i s oveklokom dobiješ više tih bodova. Uglavnom kad se vidi više bodova od onog što ti imaš ...osoba ima bolji sistem. Nemože bit jednostavnije nego što je!

Mislim da mi je to savršeni ljetni odmor a vi se tu prcajte s " sistem ti je definitivno presvjetal ali transparencija je nenadjebiva uz nešto goru mikrodinamiku i timbralnu korektnost"

Ode ja u klokere.

btw, vratim se na hifu kad spalim grafu

EDIT:
@gbijelic
baš jučer skidao orginal hlađenje

Da umanjim oftopičnost posta...evo nešto za vas koji ne kupujete glazbu več "posuđujete" / a digitala vam je ZLO

Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 03.08.2010. u 17:46.
Imagine je offline   Reply With Quote