Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 03.08.2010., 13:54   #3946
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor reverzibilni Pregled postova
evo novosti......
resiveri sviraju bolje od stereo pojačala....
mama mia.
To što "stereo pojačala" imaju kvalitetnije krugove za pojačanje ne znači da će ukupan sustav baziran na tom stereo pojačalu nužno bolje zvučati. Naveo sam i primjer. Nema potrebe da trolaš bezveze.

Citiraj:
te aktivne skretnice u resiverima su vrhunske???
samo odreže prema dole, a ovo gore ostaje savršeno??
Daleko bolje nego pasivna skretnica u zvučniku koja kvari frekvencijsku i impedancijsku krivulju, te smanjuje osjetljivost zvučnika...

Citiraj:
oli projektanti zvučnika nisu mogli stavit skretnicu koja ih reže prema doli?
kako bi trebali zvučat tonovi ispod 30Hz?
to se uglavnom ne radi. kod jeftinih zvučnika zbog cijene, a kod skupljih zvučnika zato jer su oni uglavnom u stanju reproducirati te frekvencije.

Citiraj:
kad na zvučnicima piše 45Hz - 30kHz to ne znači da oni ne mogu svirat ispod 45Hz, nego da ispod 45Hz zvukove reproduciraju umanjene glasnoće , a 45Hz do 30kHz unutar određene stope odstupanja (nekoliko decibela).
hvala na info, ali vjerujem da ovo već svi znaju koji čitaju ovaj topic. Kokretno M34i reproducira 45Hz na -6dB u odnosu na 1kHz, ali ispod toga ima strmi pad. Čak ima i pad između 50 i 80Hz jer je ovih 45-50Hz dobiveno rezonantnim mumlanjem kutije.

Mislim da sam čovjeku dao dobar konkretan savjet ukoliko će ići u novo pojačalo/receiver, dok ti tamo nešto svijetliš/tamniš, filozofiraš/teoretiziraš i vučeš na hi-fi stereotipe.

Zadnje izmijenjeno od: medo. 03.08.2010. u 14:02.
medo je offline   Reply With Quote