Citiraj:
Autor reverzibilni
evo novosti......
resiveri sviraju bolje od stereo pojačala....
mama mia.
|
To što "stereo pojačala" imaju kvalitetnije krugove za pojačanje ne znači da će ukupan sustav baziran na tom stereo pojačalu nužno bolje zvučati. Naveo sam i primjer. Nema potrebe da trolaš bezveze.
Citiraj:
Autor reverzibilni
te aktivne skretnice u resiverima su vrhunske???
samo odreže prema dole, a ovo gore ostaje savršeno??
|
Daleko bolje nego pasivna skretnica u zvučniku koja kvari frekvencijsku i impedancijsku krivulju, te smanjuje osjetljivost zvučnika...
Citiraj:
Autor reverzibilni
oli projektanti zvučnika nisu mogli stavit skretnicu koja ih reže prema doli?
kako bi trebali zvučat tonovi ispod 30Hz?
|
to se uglavnom ne radi. kod jeftinih zvučnika zbog cijene, a kod skupljih zvučnika zato jer su oni uglavnom u stanju reproducirati te frekvencije.
Citiraj:
Autor reverzibilni
kad na zvučnicima piše 45Hz - 30kHz to ne znači da oni ne mogu svirat ispod 45Hz, nego da ispod 45Hz zvukove reproduciraju umanjene glasnoće , a 45Hz do 30kHz unutar određene stope odstupanja (nekoliko decibela).
|
hvala na info, ali vjerujem da ovo već svi znaju koji čitaju ovaj topic. Kokretno M34i reproducira 45Hz na -6dB u odnosu na 1kHz, ali ispod toga ima strmi pad. Čak ima i pad između 50 i 80Hz jer je ovih 45-50Hz dobiveno rezonantnim mumlanjem kutije.
Mislim da sam čovjeku dao dobar konkretan savjet ukoliko će ići u novo pojačalo/receiver, dok ti tamo nešto svijetliš/tamniš, filozofiraš/teoretiziraš i vučeš na hi-fi stereotipe.