Citiraj:
Autor Tox78
istina da ipak moj ima 4 jezgre a otkljucavanje jezgri je lutrija, e sad dal bi dobio nesto ako uzmem npr. AMD Athlon II X4 630 ali sumnjam da bi dobio na brzini jer on radi na 2.8 Ghz kao i moj i nema L3 casha?
|
Kolega ti je naveo nekih 10%+ dobitka zbog tweakanja k10 arhitekture na 45nm. Sad AthloniII X4 su upravo tih nekih 10% slabiji u vecini slucajeva pa tako bi imao barem status quo prema starom 9850BE kad 630 downclockas na 2.5G. Do koliko ide tvoj primjerak. Najbolje Agene pod vodom su isle na 3.2G, a vecina ih je stala na 2.9G (uz "ne pitaj potrosnju"

). Dok ovaj X4 bez problema ide na 3.5-3.6G na svojim voltazama. Dobio bi hladnocu na stock 2.8G uz dobar undervolt i 30% performansi u odnosu na tvoj X4, zaboravi ovaj L3 na starim rev.B2/B3 on je tu jedino da smanji potrosnju odvec rastrosnog procesora
Citiraj:
sto se tice temperature dal je ok za moj cpu da temp bude u igri na 60 celzijusa sa AC freezerom 64 pro a idle oko 42 celzijusa?
komp je stabilan i nerusi se ali mi se 60 celz. cini puno.
|
Temp od 60C sigurno nije puno za proc s 140W TDP i taj hladnjak. Ne brini se projektiran je da izdrzi takve torture a i sam rece kako ne pokazuje nikakvu nestabilnost