Citiraj:
Autor litrica
Imo sam ga clockano na 3.2, i nakon stavljanja njovih windows xp-a komp mi se restarto i u biosu mi se sve vratilo na default. I ponovno ja u biosu opet namjestim da bude na 3.2. I komp se uredno restara nakon sto stisnem save u biosu, i upali se i uredno se opet vrati na 2.4. Nekuzim zasto dosad je uredno radio na 3.2. Svaka pomoc dobro dosla. Hvala
|
Provjeri postavke za memoriju (djelitelj "u nižu brzinu"), ne mora biti nužno da je do procesora i napona, ako ne ide- diži ga korak po korak.
@campeonato: potpis.
@ostatak ekipe (glede postova unatrag par dana) :
Dobar dio forumaša sve ovo dobro zna, no očito da se skupio zamjetan broj novopečenih vlasnika ovoga popularnoga procesora, koji su (logično) pomalo na nepoznatome terenu i ima dosta nedoumica, pa evo par rečenica i od mene
Svi vi koji idete na cca3.0GHz sa q6600 g0, mogli bi se ugodno iznenaditi sa kako niskim voltažama ti procesori rade stabilno na iole boljoj ploči- ne sramite se iskušati "sub1.2V" postavke- meni se na oba moja proca pokazalo da idu bez problema 100% stabilno na tim voltažama.
3.0-3.2GHz je već zona rezervirana za def.voltaže za većinu procesora (dakle, zona1.2+V), sve iznad toga čisti rulet.
Prosječna hlađenja drže q6600 na nekakvim pristojnom temperaturama do otprilike 1.35V i taktu oko 3.4, za 24/7; sve iznad toga traži kvalitetne "zračnjake", kvalitetna kućišta i sl.
Istina je i to da krivulja "gladi za strujom" nije linearna već- eksponencijalna, anomalija koju iskusniji klokeri jako dobro poznaju.
Ovo gore će vam važiti za 90% primjeraka koje upogonite.
Eto, toliko za sada i sretno sa novim "zvijerkama", ekipa!