View Single Post
Staro 02.08.2010., 08:34   #657
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor litrica Pregled postova
Imo sam ga clockano na 3.2, i nakon stavljanja njovih windows xp-a komp mi se restarto i u biosu mi se sve vratilo na default. I ponovno ja u biosu opet namjestim da bude na 3.2. I komp se uredno restara nakon sto stisnem save u biosu, i upali se i uredno se opet vrati na 2.4. Nekuzim zasto dosad je uredno radio na 3.2. Svaka pomoc dobro dosla. Hvala
Provjeri postavke za memoriju (djelitelj "u nižu brzinu"), ne mora biti nužno da je do procesora i napona, ako ne ide- diži ga korak po korak.

@campeonato: potpis.

@ostatak ekipe (glede postova unatrag par dana) :

Dobar dio forumaša sve ovo dobro zna, no očito da se skupio zamjetan broj novopečenih vlasnika ovoga popularnoga procesora, koji su (logično) pomalo na nepoznatome terenu i ima dosta nedoumica, pa evo par rečenica i od mene

Svi vi koji idete na cca3.0GHz sa q6600 g0, mogli bi se ugodno iznenaditi sa kako niskim voltažama ti procesori rade stabilno na iole boljoj ploči- ne sramite se iskušati "sub1.2V" postavke- meni se na oba moja proca pokazalo da idu bez problema 100% stabilno na tim voltažama.
3.0-3.2GHz je već zona rezervirana za def.voltaže za većinu procesora (dakle, zona1.2+V), sve iznad toga čisti rulet.
Prosječna hlađenja drže q6600 na nekakvim pristojnom temperaturama do otprilike 1.35V i taktu oko 3.4, za 24/7; sve iznad toga traži kvalitetne "zračnjake", kvalitetna kućišta i sl.

Istina je i to da krivulja "gladi za strujom" nije linearna već- eksponencijalna, anomalija koju iskusniji klokeri jako dobro poznaju.

Ovo gore će vam važiti za 90% primjeraka koje upogonite.

Eto, toliko za sada i sretno sa novim "zvijerkama", ekipa!
  Reply With Quote