Citiraj:
Autor srale7
Slazem se sa vecinom posta, konkretno sto se tiče hifija, ali da je S klasa bolja od A4..po čemu i za sta? Veća je i udobnija i to je to, ali nije nuzno i bolja. 
|
Naravno i sami automobili su subjektivna stvar, po meni vaga nekako prevaže na tu stranu. Evo neke opipljive i gotovo svima suglasne "prednosti" S-klase: prostraniji, snažniji, udobniji, opremljeniji automobil.
Za te novce dobiješ ipak značajan i vidljiv pomak u odnosu na A4 pa makar samim dimenzijama, dok pretočeno u hi-fi svijet dobiješ neku neopipljivu, nevidljivu razliku koja je čista stvar percepcije pa možda i predrasude. Ali toga opet ima i kod izbora automobila!

Naravno, je li nužno bolja S-klasa, opet se nameće pitanje i cenzus oko točnog odgovora nema. Nekom je S klasa prevelika, preskupa i A4 je tu bolji izbor.
Ali eto, u mojoj glavi vaga je prevagnula na tu stranu

Eto, na svu sreću, kako su hifa, automobili i druge stvari u srži subjektivni, možemo dobro provesti vrijeme u diskusiji i time nam čine svojevrsno veselje
Citiraj:
Autor syss
općepoznata stvar da je isplativost uloženo/dobiveno kod hife izrazito eksponencijalna krivulja.
ovo za visokotonski dio (zapravo nebitno koji freq spektra) je još donekle i objašnjivo pošto samom zamjenom zvučnika/drajvera nije to što on ide visoko ili nisko, nego što drugačije reproducira određene harmonike instrumenata i mozak to percipira kako već percipira... nisam stručan, pa ne bi dublje ulazio u diskusiju, ali vjerujem da tu ima nešto 
|
To je točno, sa same tehničke strane to sve stoji.
Ljudskom uhu je zvuk berilija različit od dijamantnog, kompozitnog i svilenog, ali pitanje je li bolji i koliko je bolji?

Sony mini-linija bolje svira od SQNY lažnjaka sa Hrelića, Rotel sa malim Wharfedaleima svira bolje od Sony mini-linije, tu čemo se svi složiti. A sad, koje kombinacije npr. Unisona, Sonus Fabera, Krella i Wilson Audia sviraju bolje jedna od druge? Sigurno bi našli prevagu u glasovima za jednu kombinaciju pa makar i za jedan glas, ali nema apsolutnog pobjednika u toj bespoštednoj hi-fi borbi.
Osobno preferiram topliji, puniji zvuk i tomu nekako stremim, no...ha, to nije nužno točan pristup, ali meni odgovara