ovako komp je sljedeci
MBO : Ga-k8NXP-sli
CPU : amd 64 3000+ box cooler
Grafička : XFX 8800 GTS 320 (g80)
Ram : 2*512 Corsair XMS pro
HDD : 1. ata samsung 120, 2. Sata Seagate 80GB 3. Sata Seagate 250GB
PSU : Aopen 350W
e sad ovako da objasnim problem u zadnja 2 mjeseca
poceo se PC gasiti sam od sebe bez nekog meni vidljivog razloga, ugasi se pa se nece upaliti niti nakon stalnog paljenja, ponekad se digne do bootanja i tada javi cmos error i loada stariji bios i stoji sa tim errorom ako stisnem f1 da nastavi nekad se upali i digne nekad ne, ako ga resetiram opet digne F12 bios sto je zadnji i najnoviji bios. ti problemi su trajali jedno 7 dana i onda radio mjesec dana bez ikakvih problema, a kad ono evo ga opet ista stvar ali trajalo oko 2 tjedna bez obzira sta sam ja radio. eh da kad bi se ugasio i ja ga palio jedino sto sam zamjetio je da se odma upali i digne ako iskopcam sva 3 HDD-a, cim spojim jedan ili vise ne prolazi bootanje dodje do onog bip-a da se digne pa se ugasi a nekad prodje do window login screena pa se ugasi. i evo sada komp opet radi sasvim normalno vec 2 tjedna sa svim periferijama ukopcanim bez beda.
ok mislio pregrijavanje ali proc na nekih 40C, vecina komponenti hladna ili topla pa ubacio 220V 12cm zeljezni ventilator iz starijeg servera ajme sta to hladi cijeli komp hladan totalno proc na 30-tak C. zamjenio bateriju na Cmos-u
mema i HDD-ovi prosli sve testove bez beda
posto nemam drugi proc ili napajanje da zamjenim ili plocu
ima li itko ikakvu ideju sta bi moglo uzrokovati ove anomalije
unaprijed zahvaljujem