Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Nebitno, kučišta su kod naših gejmera i PC-aša oduvijek bila k'o i napajanja, nema veze, daj mi GPU od 3k kn, daj mi CPU od 2k kn, daj mi 5 hardova i 8 GB RAMa, a ne čeg češ sve to spojiti i u što staviti... na MS pro 550 W i u Antec 300, ili nedaj Bože u no name kučište.
|
ku
ćište
nego, ovo ne vjerujem. ako imas toliko para koliko si nabrojao, onda imas i za debelo prejako napajanje i kuciste
vise sminka nego svrha, ali kosta preko nekoliko stjepana radica

. znam da karikiras, ali 1200 kuna? uglavnom, nastavak dolje.
Citiraj:
Autor hammer_of_thor
1200 kn stvarno nije puno za kučište, bar ne za ono koje je 3 puta bolje od nekoga koje košta 500 kn
Stoga da, mislim da je 1200 kn malo, u odnosu na prostor i funkcionalnost koju nudi.
|
ha, ovo je klimavo pitanje, kao sto je bilo u onoj temi gdje je autor pitao razliku izmedu kucista za 150 kuna i 1500 kuna. ista stvar je kao sa ostatkom komponenti koje imam/bi mogao imati, da li meni treba ovakvo kuciste? sto ono tocno meni daje za ovih 1200 kuna da mi se isplati vise nego recimo xigmatek, chieftec, recimo do 500-600 kuna kvalitetnija kucista? kabel management? ok, koliko mi je presudno i da li je toliko izdignuto/poboljsano usporedno sa kucistem koje smo prije zacrtali? filteri? -hm, opet ih treba cistiti, radije kupim kompresor za ~650 kuna i ispusem kuciste svakih mjesec-dva posteno, plus imam kompresor za gro drugih stvari. hot swap? kako kome treba, mislim da su rijetki kojima treba. crna unutrasnjost? pleksi na bocnoj stranici? agresivan izgled? uopce bitne stvari?
mislim, nebi se ja pozalio na HAF-a, ali 1200 kuna......... i to u sloveniji, u toj trgovini gdje je antec p183 ispod 1000 kuna, sto znaci vise od navedenih 1200 kuna kod nas za ovaj HAF.
slazem se da je kuciste jedna od rijetkih komponenti (samo je napajanje jos u toj prici) koje mozes ostavljati kroz generacije racunala/komponenti, ali 1200 kuna...... ne znam. mozda ja imam iskrivljeni pogled prema tome. i ne tangira me posebno da kosta 2500 kuna, samo mi
nije jasno kako 1200 kuna moze biti jos i malo za - kuciste 
. to je prakticki komad lima i plastike, eventualno koji ventilator i to je to. za 1200 kuna odem kod limara koji mi napravi po dimenzijama kuciste, ofarba ga po mojoj zelji u koje boje zelim, uzmem ventilatore koje zelim plus potenciometre - i jos mi ostane para. a nije jednako kada nesto radis komada x1, i komada na traci - masovno

.