View Single Post
Staro 27.07.2010., 01:10   #767
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor georgy Pregled postova
Ukida garanciju jer je modifikacija softwarea.
To što možeš maknuti tragove te modifikacije je druga stvar.

Čemu velika slova?
Uglavnom, napisao sam (i naveo to s garancijom) to kako bi objasnio da to nije nikakva novost za krajnjeg korisnika.
Niti će Apple odjednom početi poticati JB- anje, niti će postati nešto puno naprednije... Mogu te tužiti i da instaliraš krekirane aplikacije (što je većini glavni razlog JB- anja) ili za neku drugu stavku koja nije navedena u tom rješenju koje su donjeli.
Eventualno će developeri lakše raditi na JB- u, iako ne znam i da su do sada nekoga globili ili strpali u zatvor zbog toga.

Evo, ovdje je zgodan članak.
S velikim slovima samo naglasavam neke stvari.
A sto se tice garancije jos uvijek se ne slazem s tobom. Ako se restoranjem vraca garancija,znaci da je nisam niti izgubio. To je vise stvar gledista. Nikad nisam cuo da je netko nosio JB-ani telefon na garanciju. Garancija se gubi kad je vise ne mozes vratiti. Ako ja recimo restoram software svakih sat vremena, znaci po tebi imam,nemam,imam,nemam itd.
Garanciju gubis kad otkljucas recimo NOKIU (iako se na nekima moze vratiti lock). Ja govorim kako stvari stoje u praksi, a teoretski si u pravu ali teorija se u ovom slucaju ne slaze bas s praksiom.

Sto se tice legalizacije JB-a,tu si potpuno u pravu,ni iz dzepa ni u dzep. Ni hackerima ni korisnicima osim sto hackeri mogu izbjeci EVENTUALNU tuzbu koju do sada nitko protiv njih nije pokrenuo i ne vjerujem da je namjeravao. Ipak JB prodaje dosta telefona.
spawn je offline   Reply With Quote