ok., ajd idem probat ispocetka
EDIT1
hmmm... skuzil sam sto me muci... ok., dobijem net preko L4 .. istina je... ali onda moram default getway i DNS prebacit na nove postavke ( sad mi je da internet radi 192.168.1.65 ).. nesmije vise iza simensa biti dns 192.168.1.254 ( thomson uredaj )... dakle., sad moram onda svima u mrezi reci da postave nove postavke ? ili se nekako moze taj simens forsirat da i on bude 254 nosioc ? :/
EDIT2
evo izgubljenih par sati na ovom ruteru ... moram priznat da njegovo blokiranje tcp portova ne radi

... pokusaval sam blokirat tcp 1513 ( garena program ) i nista... on mi se spaja kao da taj ruter uopce ne postoji...
internet dolazi u simensa na " 192.168.1.65 , 255.255.255.0 192.168.1.254 " ., izlazi za korisnike nakon simensa " 192.168.2.1 - 200 , 255.255.255.0 dns/getway 192.168.1.65 ( adresa koja je od rutera i on dobiva net ) ...
i tak., podesil ja u firewall postavkama blokiranje svima port 1513 tcp... ali ne pomaze... sad sto napravit ?
jel uopce itko uspio ovaj ruter koristit u svrhe blokiranja tcp/udp portova.. ili se svi igraju s njime samo kao stabilan ruter
EDIT3
Ok Nikky.. ma apsolutno sam zaboravil na edit funkciju... htio sam dapace i izbrisat par postova ali nisam skuzil kako

.
vidis ., meni je bilo na " attack detection " = low ... sto znaci u tome je problem ? :O
i Nikky ., Dhcp mi je bio ugasen ., nego bila mi je nakana nakon rutera da mi dns/getway i dalje bude 254 kao sto i izlazi iz thomsona, a ne da bude 65 od simensa... p.s. cim sam probao metnut na simensu static ip za internet, stalno se bunio da se tuce s necijom ip adresom .. cudno :O
bum to iso isprobavat s attack detection pa cemo vidjet