Tema: Devolo dLAN
View Single Post
Staro 25.07.2010., 20:19   #2
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor markecSMB Pregled postova
Po meni ono najbitnije od svega nije bilo testirano. Jedini razlog zašto bi netko ovo odabrao umjesto WLANA je ping, ne propusnost, i to nije ovdje istestirano.

To uopce nije jedini razlog a niti najbitniji.
Evo, na primjer, meni ovo treba ali ne radi pinga nego radi spoja dva mjesta izmedju kojih se nalazi X zidova (sto nosivih, sto pregradnih) i na kojem wireless radi nikako ili, u najboljem slucaju, jako lose.

Ono sto mene zanima (a nije pokriveno u ovom review-u, niti u bilo kojem drugom) je upotrebljivost u uvjetima gdje se nalazi trofazna instalacija, jedna ili vise razvodnih kutija i gdje se izmedju mjesta mogu naci cak i mjerni satovi (na dva razlicita mjerna sata).

Kad je tek izisao prvi Devolo kit (onaj od 14 megabita) mislio sam da sam rijesio problem spoja. Na kraju se ispostavilo da vrazja naprava nije htjela raditi nikako drugacije osim kad je spojena u dvije susjedne uticnice.

Potencijalni sam kupac ali ne zelim ponovo baciti novac u vjetar. Ne trazim puno: stabilni link od otprilike 8 megabita na udaljenosti do 30tak metara kabela ali sa trofaznom strujom i par razvodnih kutija ukljucenih u jednadzbu.