Citiraj:
Autor riceburner
a to ja i svima mojima govorim kad ne zele uzet dodatne diskove za hot spare i kazu sta ce mi to, jedan jos nekad i prodje, ali dva nema sanse...
bitno da se posle kuka kako su podaci osli pa pa ili kad treba iskesirat za pokusaj povrata sa krepanih diskova...
|
Eeee, meni svako malo tako. Posebno kad su diskovi bitno skuplji.
Citiraj:
Autor Guls
Ha čujte dečki, ja sam ovdje došao na gotov slučaj prije kojih mjesec i pol dana. ti serveri su postojali davno prije mene i tako su ostali. trenutno vjerujem da nije situacija da se izdvajaju novci za upgradeove i bojim se da će ovakva situacija morati ostati do kraja godine. a poslije toga se može razmatrati kompletna promjena situacije.
|
A sad je svuda takva situacija. Pripazi samo da ti se ne dogodi nešto ozbiljnije od ovoga, za sada si prošao relativno bezbolno.
Citiraj:
Autor Guls
nego ja imam jednu drugu ideju, imam tih nekih 6,60TB podataka koje bi bacio na nekakvo "mobilno" računalo opremljeno sa 4x2 tb diskovima. znači klasično računalo, zaštićeno od udaraca, koje se spoji na mrežu i napravi backup, poslije toga se nosi doma i tamo čuva. u slučaju havarije to se računalo pali, dolazi se na server i istovare informacije. kaj velite na takvu ideju? nije skupa, a vrlo je efektivna i jednostavna...
|
Napravi backup ili sync? Znatna je razlika, posebno u organizacijskom dijelu i čuvanju podataka.