Ujak mi je do 5-6 godina imao SAM-a, po sjećanju je ovaj metronom model, samo crne boje. Znam da je pričao kako je s kolegom išao vlakom u Zagreb po njega, vukli ih pješice po gradu...taman tu negdje 81-82 g.
Nešto poslije to mi je bio i prvi susret sa hifijem; kao klinjo sam jedva čekao da me pozove u sobu s hifijem. Ono, kao da ulazim u hram. BTW. kod kuće sam imao (pričamo o kraju 80-tih) vulgaris kazetaš sa jednom glavom i 1,5 W zvučnicima tako da mi je taj njegov hifi bio kao onaj mali Buda kojem se klanjaju.
Oko 1000 ploča oko mene po ladicama, Sansui pojačalo i ovi SAM-ovi....pojačano na glasnoću koju je moj kazetaš samo mogao sanjati...to mi je bilo ludilo. Čudio se kao tele kada sam prislonio ruku na kutiju SAm-ova a ona uopće ne vibrira....vau.
Prvu puta tada, sa 7-8 godina, sam čuo za Prljavo kazalište, Film, U2, Pink floyd, Dire straits...sjećam se da mi je snimio na kazetu U2-Joshua tree i Zemlju sreće od Stublića...one su se jadne izlizale od preslušavanja.
Gle mene, kao stari djed se prisjećam mog vremena

...uglavnom hvala Bogu na tome, tko zna šta bi sada slušao da nije bilo toga...tada mi je i došla želja da slično čudo tehnike imam u svojoj sobi...ostvario san tek 12 godina poslije kada sam počeo raditi.