View Single Post
Staro 21.07.2010., 12:26   #27
Razer
.

Razer's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Još prije nekih godinu dana mi je kolega bluefluid poslao dotičnu ploču na testiranje (kojem se ovim putem još jednom i zahvaljujem ), pa sam ju imao prilike probati nekoliko dana dok on nije skompletirao PC. Dotična je dosta svojeglava po pitanju overclockinga, te ima dosta veze koji se BIOS koristi, no u suštini se radi o kvalitetnoj ploči. Svakako pročitaj link koji ti je kolega gore naveo jer ima korisnih stvari, i meni je pomoglo.

Ploča ima problema sa rupama u FSB-u i to dosta, pogotovo na quad-core procesorima, barem koliko sam ja imao prilike iskusiti. Od 790i Ultra ploča sam imao referentnu EVGA-u i EVGA-u sa digitalnom regulacijom koju sam s prijateljima probao pod LN2. EVGA je išla na maksimalnih 570MHz, pod subzero kako sam spomenuo. Već smo samim time pomislili kako je to dobar rezultat pošto se radi o nForce čipsetu, no nakon nje sa probao bluefluidovu Strikericu II, pokazalo se da dobar primjerak 790i Ultre može i puno više, bilo to i na zraku. Probao sam ju i sa quadom i sa dualcem da vidim kako diše.

Sa Q6600 sam postigao 4095MHz (455MHz), sa manjim multijem sam stajao na ono 470MHz, tako nešto, što mi je bilo neobjašnjivo, a ujedno se pokazalo da je u tom predjelu dosta "rupičasta" jer sam postigao spomenuto, neloših na zraku, gotovo 4.1Ghz sa Q6600. Kasnije sam probao i E8600 s kojim sam postigao vrlo dobrih 587MHz FSB-a, ponovno na zraku. Mislim da sam ga probavao i na 5GHz sa multijem 10, što sam i uspio, ali ne mogu trenutno naći tu validaciju ili screenshot. U svakom slučaju, prvo pročitati štiva o njoj, poigrati se s odgovarajućim BIOS-om i zagrijati stolicu par dana dok ne uspiješ napraviti pomaka Sretno.
Razer je offline   Reply With Quote