View Single Post
Staro 20.07.2010., 08:33   #1519
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Ali nemožeš poreći da su diskovi ogroman bottleneck u današnjim računalima (uz software ), i da u većini operacija zadržavaju cpu, memoriju i grafičku koji su neopisivo brži od klasičnih diskova.

Mene kod SSD-a privlače teoretske multitasking performanse (puno više operacija po sekundi od klasičnih hardova), ali cijene i pouzdanost još nije tu.
To i je osnovna prednost SSD-ova, zbog čega se i uvode i igru.
Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Ma, nema tu kaj puno filozofiranja. SSD je zakon. Pogotovo u kombinaciji sa nekim klasičnim diskom + vanjskim backupom.

Ali isto tako, SSD koliko god brzo pokretao programe, ubrzao sami boot proces itd iskreno mislim da 95% ljudi koji koriste računalo za posao nema neke direktne toliko opipljive koristi. Tih 30-60 sekundi (a i puno sam rekao) u bootu nakon kojeg komp šljaka, te tih par sekundi da ti se pokrenu svi programi ti u radu neće donijeti nekaj od čega možeš reći. Ovaj mjesec mi je produktivnost porasla X posto zbog toga.

Ali u svakom slučaju budućnost (bliska također) nudi danas više kombinacija, te mislim da pravilnim odabirom svatko može naći optimalnu kombinaciju.

O tome da su ljudi znatiželjni, te vole imati stvari koje im direktno ne opravdaju ulog + klasa entuzijasta koji nisu relevantni u cijeloukupnoj industriji... To je drugi par rukava.

SSD-i nisu još zreli, ali kako će se broj korisnika povećavati, tako će i sve ostalo doći na svoje.
Bingo.
Samo još da smanje cijenu.