Wd definitivno, imam 3, 2xblack od 1T, i 1xgreen od 1,5 T. I znaš kaj, čak i green se može mjerit speedom sa skoro svačime, Black ide hladnih 140MB /sec u startu, dok greeen počne sa 75, prosječno vozi 50..
A što se čujnosti tiče , glasniji će ti biti najtiši 120 mm vent od ijednog od njih...
Netko je gore naveo partricioniranje - ne zamaraj se ako imaš više diskova, nakon par vidrual driveova, i prosjčno po dvije particije po disku više nećeš znat di je kaj, a potpuno pogrešno je mišljenje da ćeš spasiti išta više podataka ako nešto crkne. recovery software je apsolutno svejedno, čak mu je lakše tražiti na jednoj nego na 3 particije, jer on gleda fizički drive..
Na kraju pojma nemam , neki od mojih starijih WD diskova su odavno trebali biti u penziji, ali i dan danas rade ko urice sa par tisuća sati rada

Čak i možda sa jednim ili dva bad sectora, što je zanemarivo nakon 8 ili 9 godina..
E, zaboravio dodat: Wd i samsung prijašnje generacije se nisu trpili nit pod razno, a i tu je samsung defo glasniji..
sadašnja, ne hvala, naslušao sam se i načitao na web-u o samsungovim F1 dovoljno, nađi si podatak o % of failure..
WD -ov je toliko nizak, da "crkotina" se vidi odmah kad slažeš stvar, ili radi ili ne...