View Single Post
Staro 18.07.2010., 18:59   #923
dino73n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor Josip79 Pregled postova
Imam proc iz naslova koji se može otključati u quada. Na njega sam montirao scythe yasya hladnjak. Zanima me kakve su mogućnosti overclocka kod ovog procesora bez diranja napona, tj. mjenjanjem samo množitelja? I to me zanima u dva slučaja:
1. Kada radi kao dvojezgreni?
2. Kada ga otključam u quada?

Znam da se primjerak od primjerka razlikuje, ali me zanima što mogu realno očekivati, a što bi bilo i više nego očekivano?

Sve mi je jasno osim straha od dizanja napona jos pogotovo pod tako moćnim coolerom.Ako je prozvadjac dao podatak da takav proc radi na naponima od 0.975v do 1,425v cemu onda bjezanje od diranja napona.

Nema tu nikakve razlike bio dualac ili quad pogotovo ako ga klokas samo mnoziocem. Dizi mnozioc po jedan i testiraj stabilnos,za pocetak ti je dovoljno 20ak minuta prime95 ako prodje idi dalje i sve dok ne padnes.KAd padnes ili dodaj malo napona na cpu ili smanji mnozioc za pola pa probaj ponovo.

Kad nadjes neki stabilan klok onda ga ostavi na primeu malo duze i ako prodje super a ako padne opet malo napona dodaj samo imaj na umu da pratis temperaturu cpu i da ne prelazi 65C.Kad je proc otkljucan u quada tad ne pokazuje tempereturu jezgri pa prati everestom temp CPU koja je ustvari temp socketa u maticnoj ali moze posluziti za neku orijentaciju.