Citiraj:
Autor DiRT
E da ljudi, sad vidim da skuplje zvučne imaju optički ulaz da se mogu spojit kablom, a to isto imaju i moji zvučnici. Te sad pitanje dal se isplati uzet skuplju zvučnu (preko 700 kn) te ju spojit preko optičkog kabla sa zvučnicima? Meni su ljudi koji rade u firmi vezano za informatiku rekli da preko optičkog kabla gotovo nema gubitaka. Dal je to istina? Ako već imam Z-5500 htio bi izvuć maksimalnu kvalitetu od njega. Čak i na većoj glasnoći. 
|
Optički ulaz na zvučnoj pretpostavljam da ti neće trebati ali bi bilo vrlo poželjno imati optički ili koaksijalni digitalni izlaz na zvučnoj koju kupuješ. (
vjerovatno si na to mislio ne na ulaz) Prednost digitalnog optičkog/coaxial (svejedno) je u tome što je šum nepoznanica u tom svijetu na bilo kojoj glasnoći i gubitaka u zvuku gotovo nema. Osim toga zašto ne imati DTS 5.1 digitalni zvuk pri gledanju filmova na zvučnicima koji to mogu podržati.
Osobno imam Creative X-Fi 5.1 Surround USB zvučnu na svojim logijima z5500, također i frend istu kombinaciju ima.