View Single Post
Staro 17.07.2010., 21:54   #17
Josip07
Premium
Moj komp

Josip07's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor DiRT Pregled postova
E da ljudi, sad vidim da skuplje zvučne imaju optički ulaz da se mogu spojit kablom, a to isto imaju i moji zvučnici. Te sad pitanje dal se isplati uzet skuplju zvučnu (preko 700 kn) te ju spojit preko optičkog kabla sa zvučnicima? Meni su ljudi koji rade u firmi vezano za informatiku rekli da preko optičkog kabla gotovo nema gubitaka. Dal je to istina? Ako već imam Z-5500 htio bi izvuć maksimalnu kvalitetu od njega. Čak i na većoj glasnoći.
Optički ulaz na zvučnoj pretpostavljam da ti neće trebati ali bi bilo vrlo poželjno imati optički ili koaksijalni digitalni izlaz na zvučnoj koju kupuješ. (vjerovatno si na to mislio ne na ulaz) Prednost digitalnog optičkog/coaxial (svejedno) je u tome što je šum nepoznanica u tom svijetu na bilo kojoj glasnoći i gubitaka u zvuku gotovo nema. Osim toga zašto ne imati DTS 5.1 digitalni zvuk pri gledanju filmova na zvučnicima koji to mogu podržati.
Osobno imam Creative X-Fi 5.1 Surround USB zvučnu na svojim logijima z5500, također i frend istu kombinaciju ima.