napokon zadovoljan

.
prvo, danas sam odlucio opet raskopati graficku, jest da zahtjeva vremena i volje po ovoj vrucini, ali ajd. isao sam promijeniti pastu koja je inace stara niti tjedan dana, i sjetio sam se da nisam skinuo prsten oko procesora. na sljedecim slikama (prvoj zapravo po redu

) se vidi taj blesavi prsten, + trenutno stanje u sobi:
sada se uostalom vidi koliko baza musashija prekriva procesor, ne fali puno. i da, nije bila nikakva plocica, nisam imao potrebe. maknuo ovaj prsten, stavio isto bluefrost spire koja se jako tesko nanosi na metal kad je vruce (nece se uhvatiti, zato onakvo poludrljavo nanosenje), no kad stegnem hladnjak - razvuci ce se ona. inace u buducnosti ce ici neka druga pasta, AC najvjerovatnije.........
e, onda je opet islo testiranje. prvo slika bez bocne stranice:
sa bocnom stranicom i ventilatorom koji vuce zrak iz kucista na njoj:
isto bocna stranica, ali sada ventilator okrenut da puse unutra, jer sam prekinuo na 101°C proslo testiranje:
i onda jos OCCT bench + testiranje memorije na grafickoj:
uglavnom, jeeeeeeej!!!!! ja sretan, temp sa oba programa su ispod 100°C u zatvorenom kucistu. kad sredim onu mrcinu od big towera ici ce drugaciji raspored hardova, bit ce mjesta za napravit postenu ventilaciju, i ici ce ultra garant jos barem 5°C dolje. plus postoji mogucnost da stavim dva 120mm ventilatora sa vecim protokom zraka, i to ce skinuti barem par stupnjeva. za razliku kako je bilo, 101°C nakon dvije minute sa daljnim rastom - ovo je genijalno.
uglavnom - meni ovakve temperature nimalo ne smetaju. sada bez opterecenja je po meni situacija vise nego dobra, s obzirom na 30°C u sobi:
iako i S1 bi lako mogao doci na graficku, mislim da bi on jos bolje odradivao posao. u svakom slucaju po meni sve 5, ako se i pregrijava - nije kriticno. graficka se vratila iz mrtvih, oprastam joj 10-tak stupnjeva vecu temp

.
inace da li je pasta krivac - jako jako sumnjam. vjerovatno onaj prsten + ventilator koji je vukao van. komentari, sada?