View Single Post
Staro 17.07.2010., 01:43   #3213
Vispilotion
Quantum Core
Moj komp

Datum registracije: Jul 2009
Kriva procjena zamjene graficke kartice na servisu?

Cini mi se da sam ostao zakinut...

Dakle radi se o tome da se moja prijasnja grafa Radeonka HD4890 OC od 1 GB pocela svirat, gasit se, sama se OC-at itd. svako malo kad bi ja upalio komp pa sam je se odlucio rijesit (zamjenit) ili disciplinirat (popravit). Kako sam je kupio u hgspotu i bila je jos pod garancijom odfurao sam je tam.

I nakon 3 dana zove lik zamjenjena grafa ja sav sretan reko super, dodem doma, otvorim kutiju (bilo je jos nekih sitnih popravaka) i vidim da nema crvene masivne kutije nego nesto malo crno na cemu pise asus.

reko ajde dobro idem vidjet kako to cudo radi. preko siw-a sam vidio da je to nvidia gtx 260 896mb. odma se vidjela razlika (losije!) u kvaliteti cim se otvorio desktop (nakon promjene na staru rezoluciju).

primjetno, zahtjevniji programi rade slabije, npr photoshop, sonyvegas, flstudiji i razne zahtjevne igre i simulatori, a nekim cudom je i cijeli komp malo sporiji, iako nebi trebo bit.

koliko mi se cini, u hgspotovoj gari pise da se konponenta mijenja za novu ili servisira u roku blabla, ali nigdje ne pise nista o potpunoj zamjeni za slabije...

Zanimaju me opcije i koliko sam ostao zakinut, mogu li se zalit, trazit novu staru, zamjenit za bolju uz nadoplatu...?

Hvala!