Jos prije sluzbenog izlaska XP-a instalirao sam ih na poslu i rade manje-vise dobro. Nedavno sam ih stavio i doma, te sad kad hocu fino sredit sistem iz dana u dan imam samo sve vece pizdarije i mogu reci da sam skroz promijenio misljenje o XP - nagore. Evo samo jedan dio problema:
1. Imam externi modem i ako je ugasen XP ga izbace iz Device Managera pa ako idem na net moram par puta refreshat devices dok ga ne pronade, rjesenje - imati modem stalno upaljen.
2. Napravio sam RAMdisk i tamo prebacio Temporary Internet Files. Nakon restarta sistema jos uvijek tamo pronalazim cookije koje je on izvukao tko zna otkud ???????
3. E, ovo je najopasnije. Vec dva puta se dogodilo da windowsi, pazi sad, linkaju neke fajlove s HD-a i prikazu ih na CDROM-u i pise kao da su spremni za arhiviranje na CD. Ako to obrisem odu pravi fajlovi k vragu.
I naravno svako malo ako duze drzim shift ukljucuje se ono smece accessability makar sam to iskopcao.
I za kraj problem firewall-a. Mislim da trenutno ne postoji niti jedan dobar firewall (koji bi radio fino i precizno kao nekad AtGuard). ZoneAlarm sam prije koristio, fale mu napredne opcije. McAffee i Norton su iskljuceni zbog svog imena (ovaj prvi - sjecam se njihovog loseg antivirusa koji mi je u rangu s Sophosom) i glomaznosti (Norton - otisao u K, (mislim i na drugi njihov softver) makar su otkupili AtGuard). Najvise obecava Outpost ali je u vjecnoj beti, zbagiran i nisam bas uvjeren da sve radi sto oni kazu ali trenutno nemam alternative pa njega koristim.
Eto, nadam se da ce biti dosta replaya na ovaj thread