View Single Post
Staro 14.07.2010., 23:00   #703
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
tja.......
moram se javiti, pitati za savjet bivsih, ali i sadasnjih vlasnika 8800 Ultre. dakle, osposobio sam jednu ultru, upravo u kompu veselo sljaka bez problema zasada. nego, pitanja se ticu temperatura.

prvo, sada je musashi na ultri, sa svim jezicima gdje bi trebali ici. i temp su ok, bez opterecenja GPU je na 56°C. pod 3dmarkom06 nista posebno, dok pod BF BC2 su poprilicno vise.

u BC2 gpuz kaze max ocitavanja ovako:
GPU Temperature [°C] 80.0 °C
GPU Temperature [°C] 75.0 °C
PCB Temperature [°C] 64.0 °C

dok 3Dmark06 max ocitavanja:
GPU Temperature [°C] 75.0 °C
GPU Temperature [°C] 68.5 °C
PCB Temperature [°C] 56.8 °C

e onda sam isao malo sa OCCT-om, jebiga. nakon nekih par minuta je GPU poceo prelaziti 90°C, druga GPU temp nekih 85°C, dok je PCB bio na nekih 70°C. pitanje - koliko je pametno ici dalje od ovih par minuta? inace se ultra nalazi u kucistu, strpao sam sve nazad i na bocnoj stranici je jedan 120mm vent koji cupa zrak vanka, taman je negdje u ravnini graficke. no cini mi se da nije od prevelike pomoci...........

inace da, baza musashija nije velika kao heatspreade, recimo da pokriva kakvih 60-70% odokativno. ali svejedno, onim tempom bi kroz minutu-dvije dosao do 100°C, sto mi je ipak too much, bez obzira sto je ultra generator vrucine . sa cim da testiram ovo cudo, osim ovih manijakalnih programa sto ocito mrcvare graficke? ultra nije za to, sta jest - jest..........

i da, koliko je ovaj accelero xtreme bolji od musashija, i kolika mu je cijena za polovnog? naravno, ako tko zna odgovor/e .

Burko je offline   Reply With Quote