View Single Post
Staro 14.07.2010., 16:06   #186
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
nastavak price vec spomenute, 8800 Ultra .

prvi put kad sam ju grijao, grijao sam ju nekih 30 sekundi sa 550°C po redu memorija. i graficka je radila ok ~pol dana, i pocela se samo propadati da bi skoro dosla na isto stanje kako je bilo na pocetku; driveri otkazali, ne mogu se instalirati, ne prolazi nikako testiranje, u igrama izleti nakon 15stak sekundi igranja. tu je graficka strpana u jednu kutiju, i cekala da dobijem volju.

onda je nedavno nikola@grozni uspio svoju graficku spaliti, i ponukan tim slucajem + moje zelje da opet probam = 8800 ultra je opet zavrsila na stolu. skinuto sve sto se moze skinuti, isti pistolj u igri, samo je sada bilo zlostavljanje, cisto da vidim da li graficka to moze izdrzati (a mozda i pomogne). ista temperatura od 550°C, no sada je islo 60 sekundi po redu memorija. graficka je bila toliko kipuca da je nisam mogao nigdje primiti, ona je zracila vrucinu iz svakog dijela sebe, PCB po strani je bilo toliko kipuc da na njezinijim rukama je bez problema moglo ostati trag kao kad se opeces. nesto strasno, bilo mi je zao graficke, ali posto proslo grijanje nije uspijelo - ovo je moralo ici zesce. nakon nekih 20 minuta se graficku moglo primiti rukom, i dalje je bila vruca no daleko od onoga prije. onda su jos veze sa druge strane dobile ~20tak sekundi po redu memorije, isto sa 550°C.

rezultat? graficka radi, cak i prolazi 3dMark06:
inace sam uzeo musashija za nju tu polovnog sa foruma, uspio sam spustiti temperature, ali ova mrcina se nenormalno grije............
sutra su jos proci sa OCCTom ili jos kojim testom, malo se igrati (BF BC2 ide bez frke na max mislim), i tako.

uglavnom, cini mi se da se G80 ne predaje samo tako, pogotovo ne vrh ponude . i da, postao sam vlasnik ove ultre jos prije, rekao frend da su ju zadrzim i radim sto hocu. trebala je ici na zid kao slika da nije uspijelo paljenje, ali sada....... mozda ostane primarna graficka, tko zna.

plus, ja zaista ne znam kako je nikola@grozni uspio svoju graficku spaliti, ako ovo gazenje nije ubilo ultru koja je vec imala problema.

Burko je offline   Reply With Quote